Pomaly pečené šťastné kura s tekvicou
Mám tu pre vás dva recepty, ktoré sú ako vyšité na aktuálnu tekvicovú sezónu. Navyše tento patrí k mojim naj, kura som piekla dlhšie pri nižšej teplote a ja takto pripravovať mäso veľmi ľúbim.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(stehná horné alebo dolné, ja som použila dve polovice celého kuraťa)kuracie kúsky
tekvica
hrášok
mrkva
jarná cibuľka
bobkový list
vývar
soľ
korenie
olivový olej
- Na panvici sprudka opečte z oboch strán kura, osoľte, okoreňte.
- Takto pripravené kura preložte do vymastenej zapekacej misky.
- Do tej istej panvice na výpeku a troške oleja opečte pokrájanú cibuľku, pridajte mrkvu a na kúsky pokrájanú tekvicu a cca 3 minúty opekajte.
- Zalejte vývarom a pridajte bobkový list.
- Takto pripravený základ nechajte vo vývare dusiť 15 minút.
- Hotovú zeleninu pridajte do pekáča ku kuraťu, zakryte alobalom a nechajte pri 160 stupňoch piecť 2 a pol hodiny.
- Na ďalších 20 minút pridajte teplotu na 200 stupňov a nechajte kurča upiecť dochrumkava.
- Na posledných 10 minút pridajte hrášok a nechajte dopiecť.
KOMENTÁRE K RECEPTU