Pomaly pečené šťastné kura s tekvicou

Recept Pomaly pečené šťastné kura s tekvicou

Pridal: Zuzka, 28.9.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mám tu pre vás dva recepty, ktoré sú ako vyšité na aktuálnu tekvicovú sezónu. Navyše tento patrí k mojim naj, kura som piekla dlhšie pri nižšej teplote a ja takto pripravovať mäso veľmi ľúbim.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 28.9.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

(stehná horné alebo dolné, ja som použila dve polovice celého kuraťa)kuracie kúsky
tekvica
hrášok
mrkva
jarná cibuľka
bobkový list
vývar
soľ
korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na panvici  sprudka opečte z oboch strán kura, osoľte, okoreňte.
  2. Takto pripravené kura preložte do vymastenej zapekacej misky.
  3. Do tej istej panvice na výpeku a troške oleja opečte pokrájanú cibuľku, pridajte mrkvu a na kúsky pokrájanú tekvicu a cca 3 minúty opekajte.
  4. Zalejte vývarom a pridajte bobkový list.
  5. Takto pripravený základ nechajte vo vývare dusiť 15 minút.
  6. Hotovú zeleninu pridajte do pekáča ku kuraťu, zakryte alobalom a nechajte pri 160 stupňoch piecť 2 a pol hodiny.
  7. Na ďalších 20 minút pridajte teplotu na 200 stupňov a nechajte kurča upiecť dochrumkava.
  8. Na posledných 10 minút pridajte hrášok a nechajte dopiecť.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť