Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

Recept Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

Pridal: klaura, 2.9.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krkovička je mäso bohatšie na tuky, preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou. Naposledy som skúsila niečo iné a chutilo :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 2.9.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

1 kg (bez kosti)bravčová krkovička
4 hlavičkycesnak
4 kscibuľa
čerstvášalvia
čerstvýrozmarín
na podlievaniepivo
soľ
korenice
rasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Každý kúsok osolíme, okoreníme a uložíme do pekáča.
  3. Hlavy cesnaku prekrojíme naprieč strukov na polovicu a rozložíme neošúpané medzi mäso.
  4. Posypeme rascou, rozložíme cibuľu nakrájanú na koliečka, vetvičky rozmarínu. Pokvapkáme jemne olejom, podlejeme pivom.
  5. Zakryté pečieme pri teplote 190 °C približne 1 hodinu.
  6. 20 minút pred dopečením odokryjeme a pečieme odkryté. Pridáme aj šalviu - tá by dlhým a prudkým pečením zhorkla. Podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť