Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami

Pridal: klaura, 2.9.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krkovička je mäso bohatšie na tuky, preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou. Naposledy som skúsila niečo iné a chutilo :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 2.9.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
1 kg (bez kosti)bravčová krkovička
4 hlavičkycesnak
4 kscibuľa
čerstvášalvia
čerstvýrozmarín
na podlievaniepivo
soľ
korenice
rasca
- Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
- Každý kúsok osolíme, okoreníme a uložíme do pekáča.
- Hlavy cesnaku prekrojíme naprieč strukov na polovicu a rozložíme neošúpané medzi mäso.
- Posypeme rascou, rozložíme cibuľu nakrájanú na koliečka, vetvičky rozmarínu. Pokvapkáme jemne olejom, podlejeme pivom.
- Zakryté pečieme pri teplote 190 °C približne 1 hodinu.
- 20 minút pred dopečením odokryjeme a pečieme odkryté. Pridáme aj šalviu - tá by dlhým a prudkým pečením zhorkla. Podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU