Mačanka

Mačanka

By 29. septembra 2015

Základom mačanky sú huby a šťava z kyslej kapusty (juška). Potom sa môže pridať údené mäso, klobása, poctivé maslo, či smotana. Dá sa pripraviť z čerstvých, alebo sušených húb a myslím, že v každej dedine na východe sa varí troška ináč, ale všetky majú niečo spoločné. Neviete ju prestať jesť 🙂 Tá moja nie je s mäsom, ale nie je ani vegetariánska - je vegánska.

Instructions

  1. Dve poriadne hrste sušených húb som zalial vriacou vodou a nechal odpočívať aspoň pol hodinku, prípadne 30 minút 🙂
  2. Na olivovom oleji som orestoval hladkú múku.
  3. Po 5 minútach som ju zalial studenou šťavou z kapusty a poriadne som rozhabarkoval, tak aby neostali žiadne hrudky.
  4. Keď to spolu prevrelo, pridal som namočené huby aj s vodou, očistený cesnak a bobkový list, kľudne aj dva a nechal som variť asi 40 minút.
  5. Polievočka sa varí, tak som očistil dve cibule, nakrájal a orestoval na olivovom oleji.
  6. Polievku som dochutil soľou, ak je veľmi hustá, môže sa zriediť vriacou vodou - to už je naozaj na každom z vás. M
    ačanka môže byť ako polievka, ale aj ako hustá kaša. Na záver som ju zjemnil so smotanou.
Mačanku som na tanieri ozdobil orestovanou cibuľkou a jedol s krajcom výborného domáceho chleba - namáčal som si ho do mačanky. Dobrú chuť 🙂
Mačanka
Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *