Krtková torta
Jednoduchá a naozaj lahodná torta. Pozná ju snáď každý. Prvá vlna krtkovej torty ma zasiahla ešte v mojom pubertálnom veku, kedy jedna známa potravinárska značka prišla s touto tortou v krabičkovom polotovarovom prevedení. Samozrejme vyskúšali sme, bolo to niečo nové. Chuť bola dobrá, stále však tomu chýbalo to čaro a i tak tam človek potreboval dokúpiť rôzne suroviny. Tentokrát už pečieme krtkovú tortu iba takto, podomácky. Vynachváliť si ju nevieme ani my, ani každý kto ju ochutná. Nehovorím, že je to neprekonateľný recept, no ako rýchla záchrana keď neviete čo upiecť je super. Pečiete krtkovú podobne ako ja alebo máte iný recept/postup?
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Plnka:
3 ksbanán
šľahačka
500 gtvaroh jemný
kyslá smotana
želatína
Čokoládový korpus:
8 ksvajce
200 gpráškový cukor
6 PLvlažná voda
6 PL olej
300 ghladká múka
40 gkakao
1 balenieprášok do pečiva
podľa chutidžem
Korpus:
Korpus pečiem podľa tohto receptu: Čokoládová piškóta na Kinder tortu
- Po upečení zrežeme vrch z korpusu, ten si odložíme.
- Korpus potrieme džemom.
- Na korpus uložíme podĺž nakrájané banány
- Šlahačku vyšľaháme s trochou cukru.
- Primiešame obidva tvarohy zmiešané s kyslou smotanou.
- Želatínu namočíme, necháme nabublať. Potom ju necháme rozpustiť na miernom ohni (nevaríme). Pripravenú želatínu pridáme do krému.
- Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na banány.
- Takto pripravenú tortu dáme do chladičky stuhnúť na niekoľko hodín.
KOMENTÁRE K RECEPTU