NajRecept.sk Torty Krtková torta
Krtková torta
Recept Krtková torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   2.9.2015

Krtková torta

Jednoduchá a naozaj lahodná torta. Pozná ju snáď každý. Prvá vlna krtkovej torty ma zasiahla ešte v mojom pubertálnom veku, kedy jedna známa potravinárska značka prišla s touto tortou v krabičkovom polotovarovom prevedení. Samozrejme vyskúšali sme, bolo to niečo nové. Chuť bola dobrá, stále však tomu chýbalo to čaro a i tak tam človek potreboval dokúpiť rôzne suroviny. Tentokrát už pečieme krtkovú tortu iba takto, podomácky. Vynachváliť si ju nevieme ani my, ani každý kto ju ochutná. Nehovorím, že je to neprekonateľný recept, no ako rýchla záchrana keď neviete čo upiecť je super. Pečiete krtkovú podobne ako ja alebo máte iný recept/postup?

Suroviny

Plnka:

3 ks
banán
šľahačka
500 g
tvaroh jemný
kyslá smotana
želatína

Čokoládový korpus:

8 ks
vajce
200 g
práškový cukor
6 PL
vlažná voda
6 PL
olej
300 g
hladká múka
40 g
kakao
1 balenie
prášok do pečiva
podľa chuti
džem
Postup receptu
Vytlačiť
Korpus: Korpus pečiem podľa tohto receptu: Čokoládová piškóta na Kinder tortu
  1. Po upečení zrežeme vrch z korpusu, ten si odložíme.
  2. Korpus potrieme džemom.
  3. Na korpus uložíme podĺž nakrájané banány
  Tvarohový krém
  1. Šlahačku vyšľaháme s trochou cukru.
  2. Primiešame obidva tvarohy zmiešané s kyslou smotanou.
  3. Želatínu namočíme, necháme nabublať. Potom ju necháme rozpustiť na miernom ohni (nevaríme). Pripravenú želatínu pridáme do krému.
  4. Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na banány.
  5. Odložený zrezaný korpus namrvíme. Namrvený korpus navrstvíme na tvarohový krém.
  6. Z alobalu si pripravíme hrubí pás, ktorým obtočíme tortu aby nám krém nestiekol.
  7. Takto pripravenú tortu dáme do chladičky stuhnúť na niekoľko hodín.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár