Inšpirácia | Talianske chuťovky

Pridal: Zuzka, 1.9.2015
Kategorie: Tipy a triky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 1.9.2015
Kategorie: Tipy a triky
Inšpirácia | Talianske chuťovky
Ak náhodou budete mať chvíľku čas, kým vaša polovička príde z práce, môžete zbehnúť do kuchyne a pripraviť takéto dobroty. Ja tu mám pre vás zatiaľ dve, ale zbytok sa chystá.
Preto dnes, keď dočítate tieto riadky, počítač vypnite, urobte si citrónovú limonádu, vezmite za ruku svoju polovičku a len tak sa pozerajte von oknom a povedzte si, ako sa máte veľmi radi. Len tak, pretože chcete, pretože môžete.
Neviem vám povedať, čo z toho je lepšie, každé má svoju výraznú a pritom jemnú chuť, v tomto prípade nemám favorita, resp. favoriti sú obaja.
Pečené citróny
Ingrediencie:
- umyté polovice citrónov
- mozzarella
- bazalkové lístky
- cherry paradajky
- sardelové rezy
- soľ
- korenie
Postup:
- Najskôr citróny - tie si riadne umyte, prekrojte na polovice a špice zrežte.
- Nožom vykrojte vnútro. Vnútro určite nevyhadzujte, použite ho na domácu limonádu.
- Takýmto štýlom pripravte všetky ostatné citróny. Prvá polovica je prplačka, ale potom už chytíte grif.
- Takto pripravené citróny dajte na plech a pri 180 °C ich nechajte piecť cca 12-15 minút, kým sa mozzarella neroztopí.
- chlieb
- rajčiny
- bazalka
- cesnak
- olivový olej
- soľ
- korenie
- Ešte teplý opečený chlieb potrite strúčikom cesnaku a rozložte naň rajčinovú zmes.
KOMENTÁRE K RECEPTU