Grilovaný hermelín s hokkaido tekvicou

Recept Grilovaný hermelín s hokkaido tekvicou

Pridal: Just Delicious, 30.9.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na 2 porcie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Just Delicious, 30.9.2015

Kategorie:

SUROVINY

2 kshermelín
podľa chuti (napr. grilovacie)korenie
1 menší kushokkaido tekvica
olivový olej
soľ
bazalka
mletá červená paprika
papier na pečenie

Avokádový dip:

1 zrelý kusavokádo
soľ
korenie
citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hokkaido tekvicu umyjeme, prekrojíme a vydlabeme semiačka.
  2. Tekvicu nakrájame na kocky spolu aj so šupou.
  3. Plech si vystelieme papierom na pečenie, poukladáme nakrájanú tekvicu, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme bazalkou, červenou paprikou a premiešame.
  4. Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov a dáme piecť na 30 minút.
  5. Hermelín potrieme olivovým olejom, posypeme z oboch strán napr. grilovacím korením. 10 minút pred dopečením tekvice vložíme pripravené hermelíny na plech k tekvici a ugrilujeme do zlatista.
Avokádový dip:
  1. Zrelé avokádo rozpolíme a vyberieme kôstku.
  2. Lyžičkou vyberieme dužinu a v miske rozmačkáme do hladka. Osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu.
  3. Podávame k pečenej tekvici a hermelínu.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť