Fotorecept| Vanilková bábovka

Fotorecept| Vanilková bábovka

Pridal: MadeWithLove, 19.9.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V posledných mesiacoch som sa zasypala prácou. Typicky sa tak snažím odtrhnúť od premýšľania a emócii, ktoré ma zožierajú. Byť ,,busy" mi v tom pomáha. Vlastne ma to až tak veľmi pohltilo, že som sa ocitla v auguste a ani neviem ako. Kde zmizol posledný pol rok. Keď som naposledy existovala ako normálny človek bolo krátko po novom roku. August? Potrebujem zastaviť čas a nadýchnuť sa. Žiť viac v momente a vychutnať si maličkosti, chvíľky, ktoré už nevrátim späť. A keď som konečne mala deň voľna (čo sa nestáva až tak často) dolahol na mňa smútok. Chýba mi domovina. Mamine jedlo. Najviac bábovka s čajom pri telke či knihe. Tá pohoda a kľud. Už o pár dní balím kufre a letím domov. Neviem sa dočkať. Zatiaľ som si však upiekla túto bábovečku. Recept je od Nigelly Lawson, ktorá použila vanilkový extrakt. Avšak ja som siahla po vanilkovom lusku. Chcela som viac arómy a obdivovať tie malinké čierne bodky pri každom hryze. S výsledkom som spokojná. Použila som bábovkovu formu Nordic Ware. Vrelo ju odporúčam. Táto forma je absolútne dokonalá a už nikdy nepoužijem žiadnu inú značku (som očarená kvalitou).

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 19.9.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

225 g (izbovej teploty)maslo
300 g (jemný)kryštálový cukor
6 ks (veľké)vajce
350 ghladká múka
1/2 ČL sóda bicarbóna
250 gbiely jogurt
4 ČL (ja som namiesto extraktu použila zrnká z 1 vanilkového lusku)vanilkový extrakt

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
  2. Bábovkovú formu si natrieme maslom.
  3. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom, po jednom pridáme vajíčka.
  4. Striedavo pridáme múku (do ktorej sme si pridali sódu bokarbónu) a jogurt zmiešaný so zrnkami s vanilkového lusku (ak nepoužijete vanilkový lusk, tak nakoniec pridajte vanilkový extrakt).
  5. Všetko poriadne premiešame a cesto nalejeme do pripravenej formy.
  6. Dáme piecť na 45-60 minút (či je hotová zistíme pomocou špáratka).
  7. Po vytiahnutí z rúry necháme stáť 15 minút a napokon bábovku vyklopíme z formy.
  8. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť