FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

Pridal: klaura, 1.9.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Že prečo po slovensky? Lebo ja som najskôr navarila a až potom som začala pátrať po originálnej francúzskej príprave. A tá sa trochu líši od môjho receptu. Napríklad pravé ratatouille sa robí v panvici a nie v pekáčiku ale suroviny som sa snažila dodržať :) Inak je toto výborné, ľahké jedlo v horúcich dňoch.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 1.9.2015

Kategorie:

SUROVINY

1 kusbaklažán
1 kuscuketa
2 veľké kusyparadajka
2 kusyžltá paprika
1 plechovkalúpane paradajky
2 kusycibuľa
1 hlavičkacesnak
tymián
rozmarín
olivový olej
soľ
korenie
nemusia byťolivy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Baklažán nakrájame na koliečka, posolíme ich a na sitku necháme "vypotiť".
  2. Po 20 minútach ich prepláchneme a osušíme.
  3. Cuketu tiež nakrájame, podobne papriku a rajčiny.
  4. Na dno pekáča vylejeme lúpané rajčiny (alebo hustý pretlak), ochutíme  ich soľou, korením a bylinkami.
  5. Nakrájame cibuľu a pridáme do pekáča.
  6. Nakrájanú zeleninu striedavo ukladáme do rajčinového základu.
  7. Posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť pri teplote 180 °C na približne 45 minút.
  8. Podávame so zemiakmi, alebo bagetou. Na tanieri ešte zakvapneme kvalitným olivovým olejom.
     
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť