FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

By 1. septembra 2015

Že prečo po slovensky?  Lebo ja som najskôr navarila a až potom som začala pátrať po originálnej francúzskej príprave.  A tá sa trochu líši od môjho receptu.

Napríklad pravé ratatouille sa robí v panvici a nie v pekáčiku ale suroviny som sa snažila dodržať 🙂  Inak je toto výborné, ľahké jedlo v horúcich dňoch.

Ingredients

Instructions

  1. Baklažán nakrájame na koliečka, posolíme ich a na sitku necháme "vypotiť".

    FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

  2. Po 20 minútach ich prepláchneme a osušíme.
  3. Cuketu tiež nakrájame, podobne papriku a rajčiny.
  4. Na dno pekáča vylejeme lúpané rajčiny (alebo hustý pretlak), ochutíme  ich soľou, korením a bylinkami.

    FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

  5. Nakrájame cibuľu a pridáme do pekáča.
  6. Nakrájanú zeleninu striedavo ukladáme do rajčinového základu.

    FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

  7. Posolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť pri teplote 180 °C na približne 45 minút.

    FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

  8. Podávame so zemiakmi, alebo bagetou. Na tanieri ešte zakvapneme kvalitným olivovým olejom.

 

 

 

FotoRecept | Ratatouille na slovenský spôsob

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *