Fotorecept| Rajčiaková šťava

Fotorecept| Rajčiaková šťava

By 27. septembra 2015

Kto má bohatú úrodu rajčín, určite skúša a vymýšľa, ako ich spracovať. Každá máme svoj osvedčený recept na rôzne dobroty, ale je dobré, keď si ho môžeme porovnať s iným. Ja už roky robím drvené paradajky a paradajkovú šťavu. Nahliadnite, ako ju robím ja 🙂

 

Instructions

  1. Rajčiny nakrájam, pridám vňaťky, podlejem kalíškom vody a uvarím takmer na kašu.


    Rajčiaková šťava 1

  2. Všetko dôkladne rozmixujem.

    Rajčiaková šťava 2

  3. Prepasírujem.

    Rajčiaková šťava 3

  4. Čistú, hladkú šťavu potom ochutím soľou a čerstvo mletým korením.

    Rajčiaková šťava 4

  5. Ponalievam do pohárov a zasterilizujem.

V zime používame na prípravu "krvavej Mary", spolu s pohárom drvených rajčín na výbornú polievku alebo len tak, na pitie buď samotné, alebo zriedené minerálkou.

 

 

Rajčiaková šťava

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *