FotoRecept | Polievka hokkaido so zázvorom

Pridal: klaura, 12.9.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Hokkaido tekvica je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení. Konzumácia tejto tekvice kladne ovplyvňuje stav pokožky, zraku, prostaty a pľúc. Má mimoriadne vysoký obsah zinku, hlavne v semenách, preto okrem dužiny konzumujeme aj semená. Pre diabetikov je významný inulín, ktorý má sladkú chuť a v tele pôsobí aj ako vláknina. Tým zmenšuje ohrozenie tela rakovinou hrubého čreva. Robievam z nej najčastejšie polievku.
Pridal: klaura, 12.9.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
- Na oleji zapeníme cibuľu, orestujeme mrkvu a tekvicu. Po chvíli pridáme aj zázvor.
- Na masle opražíme do chrumkava pokrájaný starší chlieb alebo iné pečivo. Po odstavení do toho prelisujeme cesnak (množstvo podľa chuti) a posolíme. Krutóny vkladáme do polievky tesne pred podávaním.
- Túto polievočku možno ešte dochutiť kyslou smotanou, opraženými tekvicovými jadierkami, či pokvapkať tekvicovým olejom. Prajem vám dobrú chuť :)