FotoRecept | Ovocný mrveničkový crumble koláč

Pridal: Martina Schmidtova, 18.9.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Leto končí a sezóna čerstvého ovocia bohužiaľ tiež. Posledná možnosť si ho naozaj užiť. Na tento recept možete použiť akékoľvek ovocie. Nie je to nič prevratné a dokonca som už podobný recept spomínala. Prišlo mi ako dobrý nápad pripraviť ho do misiek, a potom vo vyjedať rovno z nich, pričom každý može mať tú svoju porciu :) Dokonca by sa to dalo pripraviť dopredu a podávať na raňajky, olovrant ... možností je veľa. Tak si recept užite a hlavne si užívajte posledné možnosti čerstvého dozretého ovocia a pečenie s ním :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Martina Schmidtova, 18.9.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Ovocná zmes:
700 g (použila som marhule a slivky)ovocie
4 PLhnedý cukor
1 KLkukuričný škrob
2 PLcitrónová šťava
Cesto + mrvenička:
200 g (+ maslo na vymastenie formy)maslo
300 gpolohrubá múka
100 g (pomleté - meliem si sama v mlynčeku na kávu)ovsené vločky
1 KL (ak nemáte, môžete použiť vanilkový cukor)vanilka
200 ghnedý cukor
- Potom pridajte ostatné ingrdiencie - šťavu z citróna alebo limetky, cukor, kukuričný škrob.
- Ja som pužila 4 menšie, a jednu väčšiu. Išlo by to dať všetko do jednej veľkej klasickej a pod.
- Pustite sa do prírpavy mrveničky:
- Pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 45min. Keď je koláčik upečený, ovocie v ňom krásne bubloce :)
KOMENTÁRE K RECEPTU