NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   10.9.2015

FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

Na tieto Darinkine rezy som sa chystala už veľmi dávno. Boli sme doma na Slovensku na krátkej dovolenke a doniesla som si Margot čokoládu so zámerom, že už konečne tento zákusok vyskúšam. Lenže v tom zhone som na ostatné potrebné prísady akosi pozabudla a tak som si bola nútená recept upraviť. Namiesto kokosového pudingu som použila klasický vanilkový a na dochutenie tvarohu som použila bánánový Nesquick. Želatínový stužovač som nahradila plátkovou želatínou. Môžem však konštatovať, že Margotka v kombinácií s banánovou chuťou bola výborná. Suroviny sú na plech 40 x 30 cm

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Piškóta:

6 ks
vajce
220 g
polohrubá múka
20 g
kakao
200 g
kryštálový cukor
6 PL (vlažná)
voda
6 PL
olej
1 KL
prášok do pečiva
štipka
soľ
na potretie
marhuľový džem

1. krém:

250 g
tvaroh mäkký
250 g
mascarpone
6 - 8 PL
banánový prášok Nesquick
1 balenie
vanilkový puding
400 ml
mlieko
3 PL
kryštálový cukor
1 KL (prípadne vanilkový extrakt)
vanilkový cukor
4 ks (plátková)
želatína

2. Krém:

500 g
tvaroh mäkký
250 ml
šľahačková smotana
100 g
margot čokoláda
4 ks (plátková)
želatína
2 - 3 PL (podľa chuti)
práškový cukor

Na ozdobu:

100 g
margot čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
Piškóta
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne prišľaháme cukor. Pridáme žĺtka a prešľaháme.
  3. Naoniec ručne vmiešame preosiatú múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  4. Cesto rovnomerne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 17 - 20 minút.
  6. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Papier stiahneme z piškóty a piškótu vložíme späť do plechu.
  8. Piškótu potrieme marhuľovým džemom.
1. Krém 
  1. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding.
  2. Keď je puding hotový, pridáme cukor a premiešame kým sa cukor rozpustí.
  3. Želatínu namočíme do studenej vody, približne na 10 minút kým zmäkne. Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame kým sa želatína rozpustí.
  4. Tvaroh rozmiešame (rozmixujeme) dohladka.
  5. Pridáme mascarpone, vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt a banánový Nesquick. Spolu dobre vymiešame.
  6. Nakoniec po častiach vmiešame vychladnený puding.
  7. Krém na piškótu potretú džemom a odložíme do chladničky.
    2. Krém:
  1. Želatínu namočíme do studenej vody na približne 10 minút.
  2. V miske rozmiešame spolu tvaroh a práškový cukor. Ak je potrebné, rozmixujeme do hladkého krému.
  3. Zo šľahačkovej smotany odoberieme do malého hrnca približne 5 - 6 PL. Zohrejeme ju (nevaríme) a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Miešame, kým sa želatína rozpustí.
  4. Za stáleho miešania všľaháme rozpustenú želatínu do tvarohu. Dobre prešľaháme, nech sa želatína rovnomerne dostane do celej masy.
  5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a primiešame k tvarohu.
  6. Margot čokoládu nahrubo nastrúhame a primiešame do tvarohovej masy.
  7. Tento margot krém natrieme rovnomerne na banánový krém.
  8. Na vrch postrúhame druhú margot čokoládu. Pripravený koláč a odložíme ho do stuhnúť do chladničky.
  9. Zákusok uskladňujeme v chladničke.
 

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov