FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

FotoRecept | Margot rezy s banánovým krémom

Pridal: adkas-tastyfood, 10.9.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na tieto Darinkine rezy som sa chystala už veľmi dávno. Boli sme doma na Slovensku na krátkej dovolenke a doniesla som si Margot čokoládu so zámerom, že už konečne tento zákusok vyskúšam. Lenže v tom zhone som na ostatné potrebné prísady akosi pozabudla a tak som si bola nútená recept upraviť. Namiesto kokosového pudingu som použila klasický vanilkový a na dochutenie tvarohu som použila bánánový Nesquick. Želatínový stužovač som nahradila plátkovou želatínou. Môžem však konštatovať, že Margotka v kombinácií s banánovou chuťou bola výborná. Suroviny sú na plech 40 x 30 cm

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 10.9.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Piškóta:

6 ksvajce
220 gpolohrubá múka
20 gkakao
200 gkryštálový cukor
6 PL (vlažná)voda
6 PLolej
1 KLprášok do pečiva
štipkasoľ
na potretiemarhuľový džem

1. krém:

250 gtvaroh mäkký
250 gmascarpone
6 - 8 PLbanánový prášok Nesquick
1 balenievanilkový puding
400 mlmlieko
3 PLkryštálový cukor
1 KL (prípadne vanilkový extrakt)vanilkový cukor
4 ks (plátková)želatína

2. Krém:

500 gtvaroh mäkký
250 mlšľahačková smotana
100 gmargot čokoláda
4 ks (plátková)želatína
2 - 3 PL (podľa chuti)práškový cukor

Na ozdobu:

100 gmargot čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Piškóta
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne prišľaháme cukor. Pridáme žĺtka a prešľaháme.
  3. Naoniec ručne vmiešame preosiatú múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  4. Cesto rovnomerne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 17 - 20 minút.
  6. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  7. Papier stiahneme z piškóty a piškótu vložíme späť do plechu.
  8. Piškótu potrieme marhuľovým džemom.
1. Krém 
  1. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding.
  2. Keď je puding hotový, pridáme cukor a premiešame kým sa cukor rozpustí.
  3. Želatínu namočíme do studenej vody, približne na 10 minút kým zmäkne. Želatínu vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame kým sa želatína rozpustí.
  4. Tvaroh rozmiešame (rozmixujeme) dohladka.
  5. Pridáme mascarpone, vanilkový cukor alebo vanilkový extrakt a banánový Nesquick. Spolu dobre vymiešame.
  6. Nakoniec po častiach vmiešame vychladnený puding.
  7. Krém na piškótu potretú džemom a odložíme do chladničky.
    2. Krém:
  1. Želatínu namočíme do studenej vody na približne 10 minút.
  2. V miske rozmiešame spolu tvaroh a práškový cukor. Ak je potrebné, rozmixujeme do hladkého krému.
  3. Zo šľahačkovej smotany odoberieme do malého hrnca približne 5 - 6 PL. Zohrejeme ju (nevaríme) a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Miešame, kým sa želatína rozpustí.
  4. Za stáleho miešania všľaháme rozpustenú želatínu do tvarohu. Dobre prešľaháme, nech sa želatína rovnomerne dostane do celej masy.
  5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a primiešame k tvarohu.
  6. Margot čokoládu nahrubo nastrúhame a primiešame do tvarohovej masy.
  7. Tento margot krém natrieme rovnomerne na banánový krém.
  8. Na vrch postrúhame druhú margot čokoládu. Pripravený koláč a odložíme ho do stuhnúť do chladničky.
  9. Zákusok uskladňujeme v chladničke.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť