Expres rezance soba s marinovaným lososom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.9.2015
Kategorie: Cestoviny, Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ultra rýchly recept. Pri jeho príprave som si pripadala ako v TV show - Jamie dělá ješte rýchlejší minutky. Kým sa varí voda na cestoviny, losos sa pekne marinuje, vy medzitým nakrájate mrkvu, oblanšírujete zelenú fazuľku, lososa rýchlo osmahnete, všetko zmiešate a ani sa nenazdáte a vám sa robia hrče za ušami z toľkej dobroty.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 22.9.2015
Kategorie: Cestoviny, Ryby a morské plody
SUROVINY
150 g (japonský typ cestovín prispravený z pohánkovej múky)rezance soba
350 g (bez kože)losos filety
2 hrstezelené fazuľky
1 kusmrkva
3 PLsójová omáčka tamari
2 - 3 PLcitrónová šťava
1 KLtrstinový cukor
podľa chutichilli vločky
1 strúčikcesnak
čierny sezam
hnedý sezam
sezamový olej
- Lososa umyjeme, zbavíme kože, nakrájame na 2 cm kocky.
- V miske zmiešame prísady na marinádu - sójovú omáčku, cukor, čili vločky, pretlačený cesnak a citrónovú šťavu. Ochutnáme a vyladíme chute, tak aby bola každá zastúpená rovnomerne.
- Do marinády dáme lososa, dobre premiešame a necháme marinovať cca 15 minút.
- Kým sa nám losos marinuje tak si pripravíme cestoviny. Cestoviny dáme variť podľa návodu (pozor aby sme ich nerozvarili, sú uvarené cca za 3 minútky). Scedíme, opláchneme studenou vodou a omastíme olejom aby sa nám nezlepili.
- V hrnci si privediem k varu vodu, osolíme a vhodíme zelené fazuľky. Asi po 3 - 5 minútach (urobíme test vidličkou) ich scedíme a ihneď schladíme.
- Mrkvu si nakrájame na pásiky.
- Namarinovaného lososa opečieme na rozohriatej panvici na strednom plameni z každej strany (povyberáme ho z marinády a vkladáme po kúskoch aby sa pekne opiekol a nezačal sa dusiť).
- Napokon pridáme nakrájanú mrkvu a asi po 1 minúte vlejeme zvyšnú marinádu, necháme chvíľu prebublávať.
- Nakoniec pridáme cestoviny, fazuľku, sezam, sezamový olej, premiešame a odstavíme.
KOMENTÁRE K RECEPTU