Bryndzové pagáčiky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.9.2015
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pagáčiky som robila podľa jedného receptu, ale pomer surovín a použité múky som upravila.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.9.2015
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
170 gchlebová pšeničná múka
30 govsená múka
250 gbryndza
100 g (zmäknuté)maslo
1 KLsoľ
1 balenieprášok do pečiva
2 ks (bielka odložiť na potretie)žĺtok
rasca
- Všetky suroviny na pagáče zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
- Zabalíme a dáme do chladničky asi na 10 - 15 minút.
- Vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
- Vykrojíme pagáčiky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou.
- Pečieme pri 180 °C cca 10 - 15 minút.
- Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
KOMENTÁRE K RECEPTU