Bryndzové pagáčiky

Recept Bryndzové pagáčiky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.9.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pagáčiky som robila podľa jedného receptu, ale pomer surovín a použité múky som upravila.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.9.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

170 gchlebová pšeničná múka
30 govsená múka
250 gbryndza
100 g (zmäknuté)maslo
1 KLsoľ
1 balenieprášok do pečiva
2 ks (bielka odložiť na potretie)žĺtok
rasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na pagáče zmiešame a vypracujeme hladké cesto.
  2. Zabalíme a dáme do chladničky asi na 10 - 15 minút.
  3. Vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
  4. Vykrojíme pagáčiky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme rascou.
  5. Pečieme pri 180 °C cca 10 - 15 minút.
  6. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť