Zemiakový šalát s grilovaným syrom halloumi

Recept Zemiakový šalát s grilovaným syrom halloumi

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.8.2015

Kategorie: Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Letné šaláty nemusia byť iba z čerstvej zeleniny. Milujem šaláty, či už tie teplé alebo tie, ktoré vás príjemne schladia. Tentokrát som si vymyslela zemiakový šalát. Nie, nie je to ten klasický s majonézou, mrkvou a hráškom, ale je to zemiakový šalát s olivami kalamata, cherry paradajkami, grilovaným syrom halloumi a baklažánom. No čo vám poviem - lahoda! :) Tak ako to zvyknem písať aj pri iných receptoch na šaláty, množstvo potrebných surovín neuvádzam, lebo je na každom z vás koľko si ho narobíte a v akom pomere. Chuť bude vždy ohromná.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 27.8.2015

Kategorie: Šaláty

SUROVINY

novézemiaky
baklažán
cherry paradajky
kalamataolivy
syr halloumi
soľ
čierne korenie
olivový olej
1 strúčik stačí na 7 - 8 zemiakov)cesnak
alebo petržlenová (ak použijete zelerovú, dajte jej menej, pretože je výraznejšia)zelerová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky nešúpeme, iba dobre umyjeme. Ak sú väčšie nakrájame ich na polky príp.štvrťky, ak sú menšie uvaríme ich v celku.
  2. Zemiaky dáme do studenej vody, privedieme k varu, osolíme a varíme do mäkka (pozor aby sa nám nerozvarili, nové zemiaky sú totiž uvarené raz-dva).
  3. Uvarené zemiaky scedíme.
  4. V miske si zmiešame olivový olej, štipku soli, čierne korenie, pretlačený cesnak a nakrájanú vňať.
  5. Horúce zemiaky vložíme do misky s olejom a dobre ich premiešame - takto dobre nasiaknu všetky chute. Prikryjeme.
  6. Baklažán nakrájame pozdĺžne na plátky a na väčšom množstve oleja ho opečieme z oboch strán.
  7. Nakoniec na panvici s kvapkou oleja ogrilujeme syr halloumi (nesolíme, lebo je prirodzene slaný).
  8. Zemiaky zmiešame s baklažánom, čerstvými cherry paradajkami, natrhanými olivami kalamata a podávame s grilovaným syrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť