Talianske slané muffiny

Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.8.2015
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Muffiny na slano inšpirované slnečným Talianskom - sušené paradajky, čierne olivy, parmezán a oregano. Už len zavrieť oči a predstaviť si to šumenie mora a hrejivé slnko.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.8.2015
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
80 mlmlieko
2 ksvajce
180 gpolohrubá múka
1 KLkypriaci prášok
soľ
čierne korenie
2 PLolivový olej
50 gstrúhaný parmezán
60 gčierne olivy
60 g (v oleji)sušené paradajky
- V miske si zmiešame vajcia, parmezán (trocha si ho odložte aj na posypanie) a mlieko.
- Pridáme múku, kypriaci prášok, soľ, korenie, oregano a olivový olej a ešte 2 lyžice oleja z paradajok. Miešame cesto kým sa suroviny spoja.
- Olivy a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Na muffiny je najlepšie použiť silikónové formy, klasickú veľkosť môžete zameniť aj za väčšiu a upiecť si tak mega-muffin.
- Na dno košíčka nalejeme cesto, vložíme zopár kúskov olív a paradajok, a zalejeme zvyškom cesta do 3/4 košíčka.
- Na vrch muffinu môžete ešte položiť olivu a posypať zvyšným parmezánom.
- Pečieme asi 20 minút do zlatista, kým vytiahneme špáradlo čisté.
- Necháme vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe aj niekoľko dní.
KOMENTÁRE K RECEPTU