Obrátený ríbezľový koláč

Recept Obrátený ríbezľový koláč

Pridal: mnamkovo, 25.8.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 25.8.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

100 ghladká múka
70 g (ražná, špaldová)celozrnná múka
1 balenieprášok do pečiva
100 gtrstinový cukor
50 gmed
125 g (zmäknuté)maslo
4 ksvajce
1 KLcitrónová kôra
500 - 1000 gríbezle
5 PL (na plech)trstinový cukor
20 g (na plech)maslo

Krém:

400 mlmlieko
4 PLtrstinový cukor
250 gmaslo

Na posypanie:

60 - 80 g (nastrúhaná)čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, med a vymiešame do hladka.
  2. Múku, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna zmiešame a pridáme k maslovo vajíčkovej hmote.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne posypeme cukrom, pridáme pár plátkov masla a po celom plechu rozložíme ríbezle (umyté, odstopkované a odkvapkané).
  4. Na ríbezle rovnomerne rozotrieme cesto.
  5. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 35-40 minút
  6. Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a obrátime ho na tanier.
Pre slávnostnejšie použitie môžeme vrch potrieť vanilkovým krémom:
  1. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť.
  2. Zo zmäknutého masla a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť