Obrátený ríbezľový koláč
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
100 ghladká múka
70 g (ražná, špaldová)celozrnná múka
1 balenieprášok do pečiva
100 gtrstinový cukor
50 gmed
125 g (zmäknuté)maslo
4 ksvajce
1 KLcitrónová kôra
500 - 1000 gríbezle
5 PL (na plech)trstinový cukor
20 g (na plech)maslo
Krém:
400 mlmlieko
4 PLtrstinový cukor
250 gmaslo
Na posypanie:
60 - 80 g (nastrúhaná)čokoláda
- Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, med a vymiešame do hladka.
- Múku, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna zmiešame a pridáme k maslovo vajíčkovej hmote.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne posypeme cukrom, pridáme pár plátkov masla a po celom plechu rozložíme ríbezle (umyté, odstopkované a odkvapkané).
- Na ríbezle rovnomerne rozotrieme cesto.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 35-40 minút
- Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a obrátime ho na tanier.
- Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť.
- Zo zmäknutého masla a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding.
KOMENTÁRE K RECEPTU