Obrátený ríbezľový koláč

Obrátený ríbezľový koláč

By 25. augusta 2015

Ingredients

Instructions

  1. Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, med a vymiešame do hladka.
  2. Múku, prášok do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna zmiešame a pridáme k maslovo vajíčkovej hmote.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne posypeme cukrom, pridáme pár plátkov masla a po celom plechu rozložíme ríbezle (umyté, odstopkované a odkvapkané).
  4. Na ríbezle rovnomerne rozotrieme cesto.
  5. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 35-40 minút
  6. Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a obrátime ho na tanier.

Pre slávnostnejšie použitie môžeme vrch potrieť vanilkovým krémom:

  1. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť.
  2. Zo zmäknutého masla a práškového cukru vyšľaháme krém a postupne primiešame vychladnutý vanilkový puding.

Obrátený ríbezľový koláč

Print

Jedlo je rozkoš, ktorá nás neopúšťa, keď nás opustia všetky iné rozkoše.


Môj blog: www.mnamkovo.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *