NajRecept.sk Mäso Krehké kuracie stehná
Krehké kuracie stehná
Recept Krehké kuracie stehná
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   21.8.2015

Krehké kuracie stehná

Krehké kuracie stehná marinované v mandľovom nápoji, dochutené adžikou a čerstvým tymiánom.

Suroviny
horné
kuracie stehná
mandľový nápoj
zloženie: sladká paprika, kôpor, cesnak, soľ
korenie adžika
2 - 3 ks
cibuľa
6 strúčikov
cesnak
čerstvý
tymián
2 ks
paradajky
petržlenová vňať
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistené kuracie stehná som zalial mandľovým mliekom a nechal som ich odpočívať 24 hodín, počas marinovania som ich otočil asi 2 až 3 krát.
  2. Na druhý deň som ho vložil do pekáča na nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky a vetvičky čerstvého tymiánu, dochutil som ho adžikou, soľou a prekvapol olivovým olejom.
  3. Vložil som do vyhriatej rúry a piekol pri 170°C asi 52 minút.
  4. Mäso som vybral a nechal ho odpočívať na nahriatom tanieri, vetvičky tymiánu som vyhodil, tie už svoj účel splnili.
  5. Upečenú zeleninu som rozmixoval, ale nie úplne na jemno, chcel som aby omáčka mala štruktúru, pridal som asi 150 ml mandľového nápoja a nechal som prevrieť.
  6. Potom som odstavil a pridal na hrubo nakrájnú petržlenovú vňať.
  7. Medzitým mi už zovrela voda so soľou, tak som uvaril hrubé rezance, potom som ich scedil a prelial zelenivomandľovou omáčkou. A aby som nezabudol, mäso som marinoval v mandľovom nápoji, aby bolo krehké a šťavnaté.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár