Krehké kuracie stehná

Recept Krehké kuracie stehná

Pridal: S varechou v ruke, 21.8.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké kuracie stehná marinované v mandľovom nápoji, dochutené adžikou a čerstvým tymiánom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 21.8.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

hornékuracie stehná
mandľový nápoj
zloženie: sladká paprika, kôpor, cesnak, soľkorenie adžika
2 - 3 kscibuľa
6 strúčikovcesnak
čerstvýtymián
2 ksparadajky
petržlenová vňať
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistené kuracie stehná som zalial mandľovým mliekom a nechal som ich odpočívať 24 hodín, počas marinovania som ich otočil asi 2 až 3 krát.
  2. Na druhý deň som ho vložil do pekáča na nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky a vetvičky čerstvého tymiánu, dochutil som ho adžikou, soľou a prekvapol olivovým olejom.
  3. Vložil som do vyhriatej rúry a piekol pri 170°C asi 52 minút.
  4. Mäso som vybral a nechal ho odpočívať na nahriatom tanieri, vetvičky tymiánu som vyhodil, tie už svoj účel splnili.
  5. Upečenú zeleninu som rozmixoval, ale nie úplne na jemno, chcel som aby omáčka mala štruktúru, pridal som asi 150 ml mandľového nápoja a nechal som prevrieť.
  6. Potom som odstavil a pridal na hrubo nakrájnú petržlenovú vňať.
  7. Medzitým mi už zovrela voda so soľou, tak som uvaril hrubé rezance, potom som ich scedil a prelial zelenivomandľovou omáčkou. A aby som nezabudol, mäso som marinoval v mandľovom nápoji, aby bolo krehké a šťavnaté.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť