Krehké kuracie stehná

Pridal: S varechou v ruke, 21.8.2015
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krehké kuracie stehná marinované v mandľovom nápoji, dochutené adžikou a čerstvým tymiánom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 21.8.2015
Kategorie: Mäso
SUROVINY
hornékuracie stehná
mandľový nápoj
zloženie: sladká paprika, kôpor, cesnak, soľkorenie adžika
2 - 3 kscibuľa
6 strúčikovcesnak
čerstvýtymián
2 ksparadajky
petržlenová vňať
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie
- Mäso som vybral a nechal ho odpočívať na nahriatom tanieri, vetvičky tymiánu som vyhodil, tie už svoj účel splnili.
- Upečenú zeleninu som rozmixoval, ale nie úplne na jemno, chcel som aby omáčka mala štruktúru, pridal som asi 150 ml mandľového nápoja a nechal som prevrieť.
- Potom som odstavil a pridal na hrubo nakrájnú petržlenovú vňať.
- Medzitým mi už zovrela voda so soľou, tak som uvaril hrubé rezance, potom som ich scedil a prelial zelenivomandľovou omáčkou. A aby som nezabudol, mäso som marinoval v mandľovom nápoji, aby bolo krehké a šťavnaté.
KOMENTÁRE K RECEPTU