Jednoduchý návod na dobrú roládu

Recept Jednoduchý návod na dobrú roládu

Pridal: klaura, 5.8.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rolády pečiem len občas ani neviem prečo. Je to jednoduché, v podstate rýchle. Cesto variabilné a naplniť ju môžete tiež podľa svojich chutí. Vyskúšajte, určite sa vám podarí :) Cesto mám bledé - obyčajnú piškótu. Keď budete potrebovať tmavé cesto, pridáte 2 PL kakaa. Krém je tiež možné urobiť ľubovoľný, naplniť šľahačkou, ovocím alebo len tak jednoducho džemom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 5.8.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Roláda:

5 ksvajce
150 g kryštálový cukor
100 gpolohrubá múka
1 PLolej

Krém:

400 mlmlieko
1 balenie (alebo iný puding)zlatý klas
50 gcukor
1 kus (hera)maslo
na potretiedžem
alebo iné napr. čokoláda, kakao, tvaroh)orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Šľaháme bielky a po troške zašľahávame cukor. Šľaháme, kým je hmota dostatočne pevná, potom po jednom zašľahávame žĺtka.
  2. Nakoniec ručne zamiešame múku a zakápneme olejom.
  3. Pečieme na plechu vyloženom papierom  na 180 °C  asi 20 minút.
  4. Po upečení papier stiahneme, cesto uložíme na nový papier a zakryjeme ho tým stiahnutým.
  5. Spolu ešte teplé zrolujeme a necháme vychladnúť.
  6. Medzi tým si uvaríme puding. Po miernom vychladnutí zapracujeme maslo a dáme do chladničky chladnúť. Niekoľko krát prešľaháme.  Ja som pridala asi 100 g orechov.
  7. Po vychladnutí roládu roztiahneme, natrieme džemom a krémom.Uložila som do stredu banány.
  8. Roládu zvinieme.
  9. Zvyšným krémom potrieme povrch a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť