Jednoduchý návod na dobrú roládu
Rolády pečiem len občas ani neviem prečo. Je to jednoduché, v podstate rýchle. Cesto variabilné a naplniť ju môžete tiež podľa svojich chutí. Vyskúšajte, určite sa vám podarí :) Cesto mám bledé - obyčajnú piškótu. Keď budete potrebovať tmavé cesto, pridáte 2 PL kakaa. Krém je tiež možné urobiť ľubovoľný, naplniť šľahačkou, ovocím alebo len tak jednoducho džemom.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Roláda:
5 ksvajce
150 g kryštálový cukor
100 gpolohrubá múka
1 PLolej
Krém:
400 mlmlieko
1 balenie (alebo iný puding)zlatý klas
50 gcukor
1 kus (hera)maslo
na potretiedžem
alebo iné napr. čokoláda, kakao, tvaroh)orechy
- Šľaháme bielky a po troške zašľahávame cukor. Šľaháme, kým je hmota dostatočne pevná, potom po jednom zašľahávame žĺtka.
- Nakoniec ručne zamiešame múku a zakápneme olejom.
- Roládu zvinieme.
- Zvyšným krémom potrieme povrch a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
KOMENTÁRE K RECEPTU