Jahodový nanuk

Recept Jahodový nanuk

Pridal: Love.muffin, 5.8.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Komu je teplo? Kto sa potííííí? Kto má chuť na sviežu zmrzku z domácich jahôd? Tu je jednoduchý recept. Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 5.8.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

SUROVINY

1 litrovú miskujahody
200 mlvoda
4 PLprášový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci rozmiešame cukor vo vode, trošku povaríme, a pridáme jahody.
  2. Varíme na miernom ohni kým jahody zmäknú.
  3. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Ponorným mixérom rozmixujeme na hustú kašu, ktorú ešte prepašírujeme (prelejte cez sitko ak nechcete mať jadierka).
  5. Ochutnajte a podľa potreby deslaďte medom či pridajte šťavu z citrónu.
  6. Naplníme zmesou formičky na nanuky, alebo menšie kelímky, ponoríme paličku a dáme zamraziť na noc. Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť