Jahodový nanuk

Jahodový nanuk

By 5. augusta 2015

Komu je teplo? Kto sa potííííí? Kto má chuť na sviežu zmrzku z domácich jahôd? Tu je jednoduchý recept.

Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky.

 

Ingredients

Instructions

  1. V hrnci rozmiešame cukor vo vode, trošku povaríme, a pridáme jahody.
  2. Varíme na miernom ohni kým jahody zmäknú.
  3. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Ponorným mixérom rozmixujeme na hustú kašu, ktorú ešte prepašírujeme (prelejte cez sitko ak nechcete mať jadierka).
  5. Ochutnajte a podľa potreby deslaďte medom či pridajte šťavu z citrónu.
  6. Naplníme zmesou formičky na nanuky, alebo menšie kelímky, ponoríme paličku a dáme zamraziť na noc. Mne z tohto množstva vyšlo 10 nanukov. Použila som plastové i silikónové formičky.

 

Jahodový nanuk

Print

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *