Hummus

Pridal: mary, 20.8.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: mary, 20.8.2015
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
SUROVINY
400g (plechovka)Cícer
3 člextra virgin olivový olej
strúčikcesnak
2 čltahini pasta
1/4 čl morská soľ
1/2 citrónacitrónová šťava
rímsky kmín
mletá paprika
čerstvá petržlenová vňať
- Cícer zlejeme z vody a dáme do nádoby, v ktorej budeme mixovať všetky ingrediencie dokopy.
- K cíceru pridáme tahini pastu, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a začneme mixovať (napr. ponorným mixérom).
- Pomaly pridávame olivový olej, aby bola hmota jemná. Ak je hmota príliš tuhá, pridáme pár lyžičiek vody.
- Nakoniec dochutíme - pridáme soľ a kmín.
- Navrch posypeme mletú papriku a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- Podávame s arabským pita chlebom, tortillami.
KOMENTÁRE K RECEPTU