FotoRecept | Zemiakové pagáče

Pridal: adkas-tastyfood, 20.8.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tieto úžasné zemiakové pagáčiky nám ponúkla moja teta, keď sme v rámci dovolenky na Slovensku absolvovali aj návštevy u príbuzných. Pagáčiky sú veľmi chutné a hlavne sú mäkké aj na druhý deň. Samozrejme, že som si vypýtala recept a s radosťou sa oň podelím aj s vami. Neváhajte a vyskúšajte. Zaručene si na pagáčikoch pochutnáte aj vy.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 20.8.2015
SUROVINY
500 g (preosiatá)hladká múka
500 g (uvarené v šupke)zemiaky
120 gmaslo
20 g (čerstvé; príp. príp. 1/2 balenia práškového)droždie
300 - 400 mlmlieko
1/2 baleniaprášok do pečiva
100 mlolej
1 KLsoľ
1 PLcukor
Na potretie:
1 ksžĺtok
Posyp:
sezam
ľanové semiačka
kmín
rímske korenie
- 150 ml mliekoa zohrejeme s cukrom a pridáme droždie. Necháme nakysnúť.
- Múku preosieme a pridáme soľ, prášok do pečiva, nakysnuté dorždie a spracujeme na cesto.
- Postup opakujeme - Cesto rozvaľkáme, nastrúhame zemiaky, maslo, preložíme a necháme nakysnúť.
- Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU