FotoRecept | Mäsové guľky do zeleninového vývaru
Keď vonku nie je práve najlepšie počasie, určite dobre padne polievka, ktorá zahreje. Musím priznať, že takto dobrú polievku som neurobila už dlho. Len na posedenie som zjedla hneď dva taniere. Verte mi, to je u mňa celkom zriedkavé, keďže nie som veľmi polievkový typ.
Ingredients
- bravčové mäso - 500 g (mleté)
- chilli papričky - 2 ks (malé)
- jarná cibuľa - 4 ks
- cesnak - 2 strúčiky
- mäta - 6 vetvičiek
- petržlenová vňať - 6 vetvičiek
- zeleninový vývar - 1,5 litra
- cuketa - 1 ks (natenko nakrájaná)
Instructions
- Chilli papričky, cibuľku, cesnak, mätu a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno a pridáme k mletému mäsu.
- Všetko dobre premiešame, osolíme a vytvarujeme malé guľky.
- V hrnci privedieme vývar do varu a pridáme guľky.
- Necháme variť 5 - 7 minút.
- Pridáme nakrájanú cuketu a necháme variť ešte 1 - 2 minúty.
Pridaj komentár