FotoRecept | Domáce zapekané müsli – granola

FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola

By 2. augusta 2015

V rámci mojej novej kategórie Jedna kniha-5 receptov, pridávam prvý z receptov, ktorý som skúšala z knihy Opravdu zdravě. Vybrala som z nej recepty, kam patrí aj domáca Granola alebo domáce zapekané müsli.
Na tento pamlsok alebo raňajky je na internete hádam milión a jeden recept. Mne sa páčil celkom tento, beriem ho ako pekný základ, na ktorý sa dá ďalej nastavovať a pridávať postupne suroviny, na ktoré mám aktuálne chuť.

 

Ingredients

Instructions

  1. Marhule som vložila do hrnca, zaliala vodou tak, aby nad nimi bola voda cca 0,5 cm a prikryté som ich nechala dusiť 15 minút.

    FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola
    FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola

  2. Po 15 minútach som asi 3 polievkové lyžice odobrala a marhule som so zbytkom vody rozmixovala tyčovým mixérom na pyré.

    FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola

  3. Vo väčšej miske som zmiešala spolu ostatné suroviny.
  4. Do takto pripravených vločiek som primiešala marhuľové pyré a rozprestrela som ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola
    FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola

  5. Takto pripravenú granolu som dala piecť do rúry, pri 160 stupňoch 15 minút a následne pri 110 stupňoch 30 minút. Musli som nechala úplne vychladnúť a premiestnila som ich do vzduchotesnej nádoby.

    FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola

  6. Teraz už len stačí chladné mlieko, slnečné ráno a mať pri sebe niekoho, komu môžete takéto raňajky naservírovať. Krásne ráno želám!

 

FotoRecept | Domáce zapekané müsli - granola

Print

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *