FotoRecept | Černicový koláč

FotoRecept | Černicový koláč

Pridal: Zuzka, 22.8.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je nedeľa poobede, ja sedím tu pri počítači, pripravujem vám post. Pozriem do kuchyne a zisťujem, že poslednú hodinu som ju síce upratovala, ale ešte stále sa tam povaľuje špinavý tanier, vedierko zo smoothie makera, odrobinky na stole. Ako je toto možné?!?!? Niekedy mám pocit, že sa ten bordel a špinavý riad jednoducho medzi sebou množia. No ale iné som chcela. Mám tu dnes pre vás tento parádny koláč z dielne Jamieho Olivera. Dnes sme si tak celkom neplánovane urobili taliansku nedeľu a tento koláč je taká krásna jemná vanilková bodka na záver.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 22.8.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

125 gmaslo
100 ghnedý cukor
štipkasoľ
255 ghladká múka
2 ksvajce
2 PL (studená)voda
500 gmascarpone
250 mlsladká smotana
1 ks (dužina)vanilkový lusk
3 KLpráškový cukor
2 PLlimoncello
černice
bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr cesto. V robote si nechajte zmiešať do peny maslo s cukrom a štipkou soli.
  2. Pridajte po jednom vajíčku, studenú vodu, a hladkú múku a celé to nechajte zapracovať do hladkého cesta.
  3. Formu, v ktorej chcete koláč piecť, zľahka vymažte olejom alebo maslom.
  4. Cesto rozložte do pripravenej formy a nechajte v chladničke aspoň 20 minút.
  5. Rúru si nechajte zohriať na 180 °C a nechajte tam koláč piecť 17 minút.
  6. Ak chcete, po upečení si koláč preložte na tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.
  7. Do väčšej misy si dajte mascarpone, šľahačku, dužinu vanilkového lusku, cukor a limoncello a na minimálnych otáčkach ručného mixéra tieto suroviny spracujte do krému.
  8. Krém rozložte na upečený a vychladnutý korpus, na vrch dajte černice a na to kúsky bazalky.
  9. Koláč môžete podávať hneď, prípadne mu doprajte nejaký ten čas na oddych v chladničke.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť