FotoRecept | Černicový koláč
Je nedeľa poobede, ja sedím tu pri počítači, pripravujem vám post. Pozriem do kuchyne a zisťujem, že poslednú hodinu som ju síce upratovala, ale ešte stále sa tam povaľuje špinavý tanier, vedierko zo smoothie makera, odrobinky na stole. Ako je toto možné?!?!? Niekedy mám pocit, že sa ten bordel a špinavý riad jednoducho medzi sebou množia. No ale iné som chcela. Mám tu dnes pre vás tento parádny koláč z dielne Jamieho Olivera. Dnes sme si tak celkom neplánovane urobili taliansku nedeľu a tento koláč je taká krásna jemná vanilková bodka na záver.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
125 gmaslo
100 ghnedý cukor
štipkasoľ
255 ghladká múka
2 ksvajce
2 PL (studená)voda
500 gmascarpone
250 mlsladká smotana
1 ks (dužina)vanilkový lusk
3 KLpráškový cukor
2 PLlimoncello
černice
bazalka
- Najskôr cesto. V robote si nechajte zmiešať do peny maslo s cukrom a štipkou soli.
- Cesto rozložte do pripravenej formy a nechajte v chladničke aspoň 20 minút.
- Rúru si nechajte zohriať na 180 °C a nechajte tam koláč piecť 17 minút.
- Koláč môžete podávať hneď, prípadne mu doprajte nejaký ten čas na oddych v chladničke.
KOMENTÁRE K RECEPTU