NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Černicový koláč
FotoRecept | Černicový koláč
FotoRecept | Černicový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   22.8.2015

FotoRecept | Černicový koláč

Je nedeľa poobede, ja sedím tu pri počítači, pripravujem vám post. Pozriem do kuchyne a zisťujem, že poslednú hodinu som ju síce upratovala, ale ešte stále sa tam povaľuje špinavý tanier, vedierko zo smoothie makera, odrobinky na stole. Ako je toto možné?!?!? Niekedy mám pocit, že sa ten bordel a špinavý riad jednoducho medzi sebou množia. No ale iné som chcela. Mám tu dnes pre vás tento parádny koláč z dielne Jamieho Olivera. Dnes sme si tak celkom neplánovane urobili taliansku nedeľu a tento koláč je taká krásna jemná vanilková bodka na záver.

Suroviny
125 g
maslo
100 g
hnedý cukor
štipka
soľ
255 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 PL (studená)
voda
500 g
mascarpone
250 ml
sladká smotana
1 ks (dužina)
vanilkový lusk
3 KL
práškový cukor
2 PL
limoncello
černice
bazalka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr cesto. V robote si nechajte zmiešať do peny maslo s cukrom a štipkou soli.
  2. Pridajte po jednom vajíčku, studenú vodu, a hladkú múku a celé to nechajte zapracovať do hladkého cesta.
  3. Formu, v ktorej chcete koláč piecť, zľahka vymažte olejom alebo maslom.
  4. Cesto rozložte do pripravenej formy a nechajte v chladničke aspoň 20 minút.
  5. Rúru si nechajte zohriať na 180 °C a nechajte tam koláč piecť 17 minút.
  6. Ak chcete, po upečení si koláč preložte na tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.
  7. Do väčšej misy si dajte mascarpone, šľahačku, dužinu vanilkového lusku, cukor a limoncello a na minimálnych otáčkach ručného mixéra tieto suroviny spracujte do krému.
  8. Krém rozložte na upečený a vychladnutý korpus, na vrch dajte černice a na to kúsky bazalky.
  9. Koláč môžete podávať hneď, prípadne mu doprajte nejaký ten čas na oddych v chladničke.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár