FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré

Pridal: klaura, 24.8.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Inšpirovala ma relácia "Kluci v akci" českej televízie. Snažili sa spojiť mak s bravčovou panenkou. Bola som zvedavá na výslednú chuť. Panenka spolu s plnkou chutila skvele. Nabudúce asi vynechám obaľovanie v maku. Alebo aspoň maku dám menej - panenku nechám zatiahnuť a šupnem do rúry. A z výpeku urobím mátovú omáčku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 24.8.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
800 gbravčová panenka
200 g (sušené)marhule
o veľkosti palcazázvor
chilli paprička
1 zväzok (čerstvá)mäta
40 ghnedý cukor
1 kscitrón
50 g (celý, nemletý)mak
olivový olej
30 gmaslo
soľ
Petržlenové pyré:
250 gpetržlen
400 gzemiaky
maslo
smotana
soľ
Najskôr si všetko pripravíme:
- Nadrobno nakrájame sušené marhule, chili, zázvor, nasekáme mätu, očistíme zemiaky a petržlen.
- Na troche oleja orestujeme nakrájané marhule, zázvor, chili, mätu.
- Pridáme maslo, vložíme do rúry a pečieme do rúžova - cca 40 min. na 200 °C.
- Počas pečenia sa nám dovaria zemiaky, scedíme ich, popučíme spolu s maslom a smotanou a dobre vyšľaháme na hladké pyré.
- Upečené mäso nakrájame na plátky a servírujeme.
KOMENTÁRE K RECEPTU