FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré
Inšpirovala ma relácia "Kluci v akci" českej televízie. Snažili sa spojiť mak s bravčovou panenkou. Bola som zvedavá na výslednú chuť.
Panenka spolu s plnkou chutila skvele. Nabudúce asi vynechám obaľovanie v maku. Alebo aspoň maku dám menej - panenku nechám zatiahnuť a šupnem do rúry. A z výpeku urobím mátovú omáčku.
Ingredients
- bravčová panenka - 800 g
- marhule - 200 g (sušené)
- zázvor - o veľkosti palca
- chilli paprička
- mäta - 1 zväzok (čerstvá)
- hnedý cukor - 40 g
- citrón - 1 ks
- mak - 50 g (celý, nemletý)
- olivový olej
- maslo - 30 g
- soľ
- Petržlenové pyré:
- petržlen - 250 g
- zemiaky - 400 g
- maslo
- smotana
- soľ
Instructions
Najskôr si všetko pripravíme:
- Nadrobno nakrájame sušené marhule, chili, zázvor, nasekáme mätu, očistíme zemiaky a petržlen.
- Petržlen spolu so zemiakmi nakrájame a v slanej vode uvaríme do mäkka.
- Na troche oleja orestujeme nakrájané marhule, zázvor, chili, mätu.
- Zasypeme cukrom, orestujeme, zastrekneme citrónom, dochutíme soľou, zamiešame a odstavíme.
- Panenku odblaníme, veľkým ostrým nožom urobíme do nej dieru.
- Naplníme plnkou, obalíme v maku.
- V pekáčiku necháme zo všetkých strán panenku zatiahnuť.
- Pridáme maslo, vložíme do rúry a pečieme do rúžova - cca 40 min. na 200 °C.
- Počas pečenia sa nám dovaria zemiaky, scedíme ich, popučíme spolu s maslom a smotanou a dobre vyšľaháme na hladké pyré.
- Upečené mäso nakrájame na plátky a servírujeme.
Pridaj komentár