FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré

FotoRecept | Bravčová panenka s petržlenovým pyré

Pridal: klaura, 24.8.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Inšpirovala ma relácia "Kluci v akci" českej televízie. Snažili sa spojiť mak s bravčovou panenkou. Bola som zvedavá na výslednú chuť. Panenka spolu s plnkou chutila skvele. Nabudúce asi vynechám obaľovanie v maku. Alebo aspoň maku dám menej - panenku nechám zatiahnuť a šupnem do rúry. A z výpeku urobím mátovú omáčku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 24.8.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

800 gbravčová panenka
200 g (sušené)marhule
o veľkosti palcazázvor
chilli paprička
1 zväzok (čerstvá)mäta
40 ghnedý cukor
1 kscitrón
50 g (celý, nemletý)mak
olivový olej
30 gmaslo
soľ

Petržlenové pyré:

250 gpetržlen
400 gzemiaky
maslo
smotana
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najskôr si všetko pripravíme:
  1. Nadrobno nakrájame sušené marhule, chili, zázvor, nasekáme mätu, očistíme zemiaky a petržlen.
  2. Petržlen spolu so zemiakmi nakrájame a v slanej vode uvaríme do mäkka.
  3. Na troche oleja orestujeme nakrájané marhule, zázvor, chili, mätu.
  4. Zasypeme cukrom, orestujeme, zastrekneme citrónom, dochutíme soľou, zamiešame  a odstavíme.
  5. Panenku odblaníme, veľkým ostrým nožom urobíme do nej dieru.
  6. Naplníme plnkou, obalíme v maku.
  7. V pekáčiku necháme zo všetkých strán panenku zatiahnuť.
  8. Pridáme maslo,  vložíme do rúry a pečieme do rúžova - cca  40 min. na 200 °C.
  9. Počas pečenia sa nám dovaria zemiaky, scedíme ich, popučíme spolu s maslom a smotanou a dobre vyšľaháme na hladké pyré.
  10. Upečené mäso nakrájame na plátky a servírujeme.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť