Čerešňový clafoutis s kokosom

Čerešňový clafoutis s kokosom

By 14. augusta 2015

Clafoutis (čítaj klafuti) je tradičný francúzsky múčnik, podobný našej bublanine. Je veľmi ľahučký a šťavnatý. Najčastejšie sa pečie práve s čerešňami, ale môžete ich nahradiť aj iným ovocím ako sú slivky, hrušky, černice či brusnice. Ja som si upiekla kokosovo-čerešňový.

 

Ingredients

Instructions

  1. Všetky suroviny okrem mlieka a čerešní zmiešame spolu.
  2. Postupne prilievame mlieko a vymiešame do hladkého cesta.
  3. Koláčovú formu vymažeme maslom a na dno dáme odkôstkované čerešne, ktoré zalejeme cestom.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C, asi 30-35 minút do zlatista. Pred podávaním môžeme pocukrovať.
  5. Pre jemnejšiu chuť môžete polku mlieka nahradiť smotanou.

 

Čerešňový clafoutis s kokosom_

Print

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *