Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 26.8.2015
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na trhu som kúpila broskyne. Len tak pre radosť, že časom ich z jem samotné alebo, že možno z nich niečo vymyslím. A aj som vymyslela. Taká fajnová mňamka sa mi podarila, že som až na seba pyšná :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 26.8.2015
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
Vafle:
2 PL (mletý)ľan
5 PLvoda
400 ml (rastlinné)mlieko
štipkasoľ
215 gcelozrnná pšeničná múka
1 balenie (bezfosfátový)prášok do pečiva
3 PLkokosový olej
Karamelizované broskyne:
1- 2 ksbroskyne
1 PLtrstinový cukor
Kokosový krém:
1 plechovka (400 ml)kokosové mlieko
1 ks (semiačka)vanilkový lusk
1 PLtrstinový cukor
- Deň vopred vložíme hore dnom plechovku kokosového mlieka do chladničky.
- Na ďalši deň vodu zlejeme (nevylievame, použijeme na prípravu vaflí ) a pevnú časť vyšľaháme s vanilkou a cukrom. Uložíme v chladničke.
- K mletému ľanu pridáme 5 PL vody a necháme stáť cca 15 minút.
- Následne pridáme 400 ml rastlinného mlieka (ku kokosovej vode, ktorú sme si uschovali pridáme rastlinné mlieko podľa vlastného výberu), štipku soli, kokosový olej a múku zmiešanú s PDP.
- Dobre premiešame a vafle upečieme dochrumkava.
- Broskyne nakrájame na mesiačiky, dáme na dobre rozohriatu panvicu. Po asi minúte ich otočíme, počkáme kým nepustia trochu šťavy a zasypeme cukrom.
- Cukor necháme skaramelizovať. Odstavíme.
- Vafle podávame s karamelizovanými broskyňami, kokosovým krémom, poliate roztopenou čokoládou a posypané lístkami mäty.
KOMENTÁRE K RECEPTU