Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou

Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou

By 26. augusta 2015

Na trhu som kúpila broskyne. Len tak pre radosť, že časom ich z jem samotné alebo, že možno z nich niečo vymyslím. A aj som vymyslela. Taká fajnová mňamka sa mi podarila, že som až na seba pyšná 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Deň vopred vložíme hore dnom plechovku kokosového mlieka do chladničky.
  2. Na ďalši deň vodu zlejeme (nevylievame, použijeme na prípravu vaflí ) a pevnú časť vyšľaháme s vanilkou a cukrom. Uložíme v chladničke.
  3. K mletému ľanu pridáme 5 PL vody a necháme stáť cca 15 minút.
  4. Následne pridáme 400 ml rastlinného mlieka (ku kokosovej vode, ktorú sme si uschovali pridáme rastlinné mlieko podľa vlastného výberu), štipku soli, kokosový olej a múku zmiešanú s PDP.
  5. Dobre premiešame a vafle upečieme dochrumkava.
  6. Broskyne nakrájame na mesiačiky, dáme na dobre rozohriatu panvicu. Po asi minúte ich otočíme, počkáme kým nepustia trochu šťavy a zasypeme cukrom.
  7. Cukor necháme skaramelizovať. Odstavíme.
  8. Vafle podávame s karamelizovanými broskyňami, kokosovým krémom, poliate roztopenou čokoládou a posypané lístkami mäty.

 

Celozrnné vafle s broskyňami, čokoládou a mätou

Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *