Korpus som piekla v dvoch tortovým formách. Obvyklým spôsobom som zamiešala piškótové cesto, rozdelila som ho na polovice, do jednej som pridala kakao.
Vo vyhriatej rúre som upiekla 2 korpusy (tmavý a svetlý) a nechala ich vychladnúť.
Po vychladnutí som svetlý korpus rozrezala na 2 časti a tmavý korpus na 3 časti
Medzi tým som urobila krém. Z mlieka, zlatých klasov, hladkej múky a žĺtkov som uvarila hustú kašu.
Maslo s cukrom som vymiešala do hladkej peny a postupne som k tomu zašľahávala pudingovú hmotu.
Krém dáme stuhnúť do chladničky.
Odkôstkovala som višne, kompótovú šťavu som zmiešala s trochou rumu. A môžeme plniť.
Spodný tmavý plát som pokropila višňovo-rumovou šťavou, potrela džemom a navrstvila časť krému.
Na to uložila bledý plát, ten som iba potrela džemom a krémom.
Pridala druhý tmavý plát, ten som tiež pokropila šťavou a poukladala naň odtečené a vykôstkované višne.
Natrela časť krému.
Potom svetlý plát potretý džemom a krémom, posledný tmavý plát pokropíme a potrieme tenkou vrstvou krému.
Krémom potrieme aj boky torty a posypeme ich nasekanými orechmi slebo mandľami.
Vrch torty som poliala čokoládovou polevou a do druhého dňa som ju chladila v chladničke.
Ak tortičku upečiete, prajem dobrú chuť a nech sa vám vydarí. Je naozaj dobrá.
Laura