NajRecept.sk Torty Višňová torta
Višňová torta
Recept Višňová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   13.7.2015

Višňová torta

Suroviny

Korpus:

8 ks
vajce
350 g
kryštálový cukor
1 dcl
olej
1 dcl
voda
350 g
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva
2 PL
kakao

Krém:

1 l
mlieko
2 balenia
zlatý klas
2 PL
hladká múka
250 g (alebo Hera)
maslo
200 g
práškový cukor
2 ks
žĺtko

Ďalej:

džem
rum

Poleva:

80 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 PL
mlieko
1 PL
zlatý klas
2 PL
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Korpus som piekla v dvoch tortovým formách. Obvyklým spôsobom som zamiešala piškótové cesto, rozdelila som ho na polovice, do jednej som pridala kakao.
  2. Vo vyhriatej rúre som upiekla 2 korpusy (tmavý a svetlý) a nechala ich vychladnúť.
  3. Po vychladnutí som svetlý korpus rozrezala na 2 časti a tmavý korpus na 3 časti
  4. Medzi tým som urobila krém. Z mlieka, zlatých klasov, hladkej múky a žĺtkov som uvarila hustú kašu.
  5. Maslo s cukrom som vymiešala do hladkej peny a postupne som k tomu zašľahávala pudingovú hmotu.
  6. Krém dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Odkôstkovala som višne, kompótovú šťavu som zmiešala s trochou rumu. A môžeme plniť.
  8. Spodný tmavý plát som pokropila višňovo-rumovou šťavou, potrela džemom a navrstvila časť krému.
  9. Na to uložila bledý plát, ten som iba potrela džemom a krémom.
  10. Pridala druhý tmavý plát, ten som tiež pokropila šťavou a poukladala naň odtečené a vykôstkované višne.
  11. Natrela časť krému.
  12. Potom svetlý plát potretý džemom a krémom, posledný tmavý plát pokropíme a potrieme tenkou vrstvou krému.
  13. Krémom potrieme aj boky torty a posypeme ich nasekanými orechmi slebo mandľami.
  14. Vrch torty som poliala čokoládovou polevou a do druhého dňa som ju chladila v chladničke.
Ak tortičku upečiete, prajem dobrú chuť a nech sa vám vydarí. Je naozaj dobrá. Laura
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár