Višňová torta

Recept Višňová torta

Pridal: klaura, 13.7.2015

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 13.7.2015

Kategorie: Torty

SUROVINY

Korpus:

8 ksvajce
350 g kryštálový cukor
1 dcl olej
1 dcl voda
350 gpolohrubá múka
1 balenie prášok do pečiva
2 PLkakao

Krém:

1 lmlieko
2 balenia zlatý klas
2 PLhladká múka
250 g (alebo Hera)maslo
200 gpráškový cukor
2 ks žĺtko

Ďalej:

džem
rum

Poleva:

80 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 PLmlieko
1 PL zlatý klas
2 PLkakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Korpus som piekla v dvoch tortovým formách. Obvyklým spôsobom som zamiešala piškótové cesto, rozdelila som ho na polovice, do jednej som pridala kakao.
  2. Vo vyhriatej rúre som upiekla 2 korpusy (tmavý a svetlý) a nechala ich vychladnúť.
  3. Po vychladnutí som svetlý korpus rozrezala na 2 časti a tmavý korpus na 3 časti
  4. Medzi tým som urobila krém. Z mlieka, zlatých klasov, hladkej múky a žĺtkov som uvarila hustú kašu.
  5. Maslo s cukrom som vymiešala do hladkej peny a postupne som k tomu zašľahávala pudingovú hmotu.
  6. Krém dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Odkôstkovala som višne, kompótovú šťavu som zmiešala s trochou rumu. A môžeme plniť.
  8. Spodný tmavý plát som pokropila višňovo-rumovou šťavou, potrela džemom a navrstvila časť krému.
  9. Na to uložila bledý plát, ten som iba potrela džemom a krémom.
  10. Pridala druhý tmavý plát, ten som tiež pokropila šťavou a poukladala naň odtečené a vykôstkované višne.
  11. Natrela časť krému.
  12. Potom svetlý plát potretý džemom a krémom, posledný tmavý plát pokropíme a potrieme tenkou vrstvou krému.
  13. Krémom potrieme aj boky torty a posypeme ich nasekanými orechmi slebo mandľami.
  14. Vrch torty som poliala čokoládovou polevou a do druhého dňa som ju chladila v chladničke.
Ak tortičku upečiete, prajem dobrú chuť a nech sa vám vydarí. Je naozaj dobrá. Laura
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť