Utopenci

Utopenci

By 14. júla 2015

Chlapské jedlo, ktoré chutí aj mne. Sem - tam ho urobím, hlavne v lete, keď chystáme opekačku, grilovačku ako doplnkové jedlo. Hodí sa k pivu a dobrému čiernemu chlebu. Vyskúšala som niekoľko receptov, ale najviac nám chutí tento z varechy, od Kimla (Utopenci z Chocholnej). Recept som si už trochu pozmenila podľa našich chutí. Základom sú ale dobré, mäsové špekáčky 🙂

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Uvaríme vodu s octom, pridáme soľ, cukor, olej, bobkový list, chilli, a varíme 2 minúty.
  2. Špekáčiky olúpeme, nazrežeme na polovice aby sa dali otvoriť, a do každého vložíme mesiačik cibule a plátok kyslej uhorky.
  3. Na dno pohára dáme vrstvu na mesiačiky nakrájanej cibule, baranie rohy, špekáčiky a vrstvy postupne opakujeme.
  4. Zalejeme vlažným nálevom, uzatvoríme, a necháme v chlade odležať minimálne týždeň.

A potom si už len zaprajeme dobrú chuť 🙂

Utopenci2
Utopenci
Utopenci1

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

6 odpovedí na Utopenci

  1. Pačes

    Čo sú kvalitné špekáčky? U nás sa už kvalitné špekážky kúpiť nedajú. Každý jeden mäsový produkt nazvaný špekáčky alebo safalátky je z (minimálne) 60% tvorený múkou, sójou, obilninami a strúhankou. Ďalších 20% sú kože a vnútornosti, cca 5% kolagén a emulgátory na spevnenie, cca 5% ostatné prísady ako korenie a pod. a zvyšných cca 10% je (nejaké) mäso.
    Ak chcete kvalitné špekáčky, tak ja napríklad takéto šmejdy nekupujem. Kúpim si špekáčky pre celiatikov. Celiatik nemôže potraviny s lepkom, tzn. nemôže múku, sóju, strúhanku, a pod. Špekáčky pre celiatikov neobsahujú ani len zlomok precenta lepku, takže sú z čistého mäsa. Samozrejme, aj v nich sú kože a vnútornosti, ale percentuálny podiel mäsa a tuku je až 95%. A to je rozdiel oproti klasickým špekáčkom…

  2. Oggy69

    Chcem sa opýtať keďže v postupe nemate spomenuté to cierne korenie kde ho mam vlastne pouzit do nalevu alebo …… Dakujem za odpoveď

    • klaura
      klaura

      Áno, všetko ide do nálevu … a dávam potom len tak do pohára pár zrniek celého čierneho korenia … Pre vzhľad … 🙂
      Laura

  3. Andy

    Ahojte,
    Chcem sa opytat k tym spekacikom – maju sa nakladat uvarene?
    Dakujem vopred za odpoved!

    • klaura
      klaura

      ahojky … vždy len surové špekáčiky …. zdravím … Laura

  4. BestGeraldo

    I see you don’t monetize najrecept.sk, don’t waste your traffic,
    you can earn extra bucks every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all
    sites), for more details simply search in gooogle:
    murgrabia’s tools

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *