Tvarohovo-ovocná bublanina

Recept Tvarohovo-ovocná bublanina

Pridal: adkas-tastyfood, 5.7.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto tvarohovo-ovocná bublanina ma zaujala, tak som ju vyskúšala. Piekla som ju už s višňami a teraz s čučoriedkami a černicami. Mne osobne viac chutila s višňami. Pôvodný recept som si trochu upravila podľa seba a na väčší plech. Keďže som recept odskúšala a koláčik chutil aj kolegyniam v práci, tak posúvam recept aj pre vás, milí priatelia. Zdroj receptu: Vôňa domova na tanieri. Rozpis je na plech 30x40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 5.7.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

350 gpolohrubá múka
150 g (v pôvodnom recepte bolo 250 g)kryštálový cukor
250 g (hrudkový)tvaroh
5 ksvajce
2 ČLprášok do pečiva
200 mlolej
50-100 mlmlieko
štipka soli
1 ČLvanilkový extrakt
2 ČLmandľový extrakt
čerstvé alebo kompótové, najlepšie mierne kyselkavé (cca 2x 0,7l fľaše)ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka našľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne pridáme kryštálový cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Pridáme žĺtka, prešľaháme.
  4. Potom pridáme olej, mlieko, extrakt vanilkový a mandľový a prešľaháme mixérom.
  5. Pridáme tvaroh, ale ten už iba ručne premiešame.
  6. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  7. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  8. Posypeme ovocím.
  9. Pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov.
  10. Pred podávaním môžeme bublaninu poprášiť práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť