Tvarohovo-ovocná bublanina

Pridal: adkas-tastyfood, 5.7.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Táto tvarohovo-ovocná bublanina ma zaujala, tak som ju vyskúšala. Piekla som ju už s višňami a teraz s čučoriedkami a černicami. Mne osobne viac chutila s višňami. Pôvodný recept som si trochu upravila podľa seba a na väčší plech. Keďže som recept odskúšala a koláčik chutil aj kolegyniam v práci, tak posúvam recept aj pre vás, milí priatelia. Zdroj receptu: Vôňa domova na tanieri. Rozpis je na plech 30x40 cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 5.7.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
350 gpolohrubá múka
150 g (v pôvodnom recepte bolo 250 g)kryštálový cukor
250 g (hrudkový)tvaroh
5 ksvajce
2 ČLprášok do pečiva
200 mlolej
50-100 mlmlieko
štipka soli
1 ČLvanilkový extrakt
2 ČLmandľový extrakt
čerstvé alebo kompótové, najlepšie mierne kyselkavé (cca 2x 0,7l fľaše)ovocie
- Bielka našľaháme so štipkou soli.
- Postupne pridáme kryštálový cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
- Pridáme žĺtka, prešľaháme.
- Potom pridáme olej, mlieko, extrakt vanilkový a mandľový a prešľaháme mixérom.
- Pridáme tvaroh, ale ten už iba ručne premiešame.
- Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Posypeme ovocím.
- Pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov.
- Pred podávaním môžeme bublaninu poprášiť práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU