NajRecept.sk Dezerty Tvarohovo-ovocná bublanina
Tvarohovo-ovocná bublanina
Recept Tvarohovo-ovocná bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   5.7.2015

Tvarohovo-ovocná bublanina

Táto tvarohovo-ovocná bublanina ma zaujala, tak som ju vyskúšala. Piekla som ju už s višňami a teraz s čučoriedkami a černicami. Mne osobne viac chutila s višňami. Pôvodný recept som si trochu upravila podľa seba a na väčší plech. Keďže som recept odskúšala a koláčik chutil aj kolegyniam v práci, tak posúvam recept aj pre vás, milí priatelia. Zdroj receptu: Vôňa domova na tanieri. Rozpis je na plech 30x40 cm.

Suroviny
350 g
polohrubá múka
150 g (v pôvodnom recepte bolo 250 g)
kryštálový cukor
250 g (hrudkový)
tvaroh
5 ks
vajce
2 ČL
prášok do pečiva
200 ml
olej
50-100 ml
mlieko
štipka soli
1 ČL
vanilkový extrakt
2 ČL
mandľový extrakt
čerstvé alebo kompótové, najlepšie mierne kyselkavé (cca 2x 0,7l fľaše)
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielka našľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne pridáme kryštálový cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Pridáme žĺtka, prešľaháme.
  4. Potom pridáme olej, mlieko, extrakt vanilkový a mandľový a prešľaháme mixérom.
  5. Pridáme tvaroh, ale ten už iba ručne premiešame.
  6. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  7. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  8. Posypeme ovocím.
  9. Pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov.
  10. Pred podávaním môžeme bublaninu poprášiť práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár