Ryba v bláznivej vode

Recept Ryba v bláznivej vode

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.7.2015

Kategorie: Ryby a morské plody

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prinášam bláznivý taliansky recept na rybu s označením orata all´acqua pazza, v bláznivom období - nastúpila som do svojho prvého zamestnania, manžel je na služobnej ceste a ja si na všetky tieto zmeny postupne zvykám. Recept mám z minuloročného čísla časopisu APETIT, ale skúsila som ho až teraz, teda pred týždňom, no spisujem ho pre vás až dnes - veď vravím, bláznivé obdobie. Dokonca nebude napísaný, tak ako mám zvykom vo virtuálnej kuchárskej knihe ako predchádzajúce recepty, pretože môj notebook bol chudák preinštalovaný a momentálne nemám k dispozícii svoje dokumenty či aplikácie. Na prípravu potrebujeme veľkú panvicu s pokrievkou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.7.2015

Kategorie: Ryby a morské plody

SUROVINY

4 PLolivový olej
2 ks (očistené, umyté)pražma
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnak
1/2 chilli papričky
400 g (mix červených a žltých)cherry paradajky
4 PLbiele víno
100 mlvoda
hrsťkapary
petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na panvicu nalejeme olej, rozohrejeme ho.
  2. Na rozohriaty olej položíme pražmy a opekáme 4 - 5 minút, následne otočíme a ryby posypeme na plátky nasekaným cesnakom.
  3. Ryby opekáme ešte asi 1 minútu.
  4. Potom ich posypeme nasekanou čili papričkou a do panvice pridáme umyté paradajky.
  5. Prilejeme víno, necháme ho vypariť a následne pridáme vodu, osolíme, okoreníme, priklopíme a dusíme na miernom ohni cca 15 minút.
  6. Ryby vyberieme, omáčku vrátime na oheň, pridáme scedené kapari, najemno nasekanú petržlenovú vňať a sprudka varíme 1 minútu.
  7. Rybu podávame s omáčkou a čerstvým pečivom či zemiačkami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť