Risotto alla Parmigiana

Pridal: MadeWithLove, 25.7.2015
Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Toto risotto som pripravila pre kolegyňu z práce pred niekoľkými týždňami. Ako dcéra talianky nemala vo mne veľkú dôveru. Hlavne vo chvíli, keď som k cibuľke najskôr pridala víno a nie ryžu (čo okomentovala slovami, že jej mama to robí presne naopak). Prikývla som a bez slova som miešala ďalej svoje risotto. Pili sme biele víno a zatiaľ čo som miešala, sme sa dobre porozprávali s ľahkosťou o živote, práci, manželoch.. Napokon som risotto rozdelila medzi 2 taniere a pripravila extra parmezán na malý tanierik. Sledovala som ako sa pustila do svojej porcie. Po prvom hlte sa na mňa pozrela a usmiala. Vedela som, že jej bude chutiť! Toto risotto zvládne asi úplne každý nakoľko ide o naozaj jednoduchý recept. Recept je od Simona Hopkinsa a chcem vás upozorniť, že ja osobne som potrebovala podstatne viac vývaru (dokopy som pridala okolo 800-900 ml). Takže si radšej pre istotu pripravte trošku viac ako je uvedené v recepte.
Pridal: MadeWithLove, 25.7.2015
Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky
SUROVINY
- V hrnci si rozpustíme 40 g masla a dusíme cibuľu až pokiaľ zmäkne ale nesmie zmeniť farbu.
- Plameň zvýšime na najvyššie. Pridáme víno.
- Necháme trošku zredukovať.
- Pridáme ryžu a poriadne premiešame.
- Po zufanke pridávame vývar až pokiaľ je ryža hotová.
- Vmiešame zvyšné maslo a parmezán.
- Ochutnáme a ak treba, pridáme ešte trošku soli a čierneho korenia.