Risotto alla Parmigiana

Recept Risotto alla Parmigiana

Pridal: MadeWithLove, 25.7.2015

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto risotto som pripravila pre kolegyňu z práce pred niekoľkými týždňami. Ako dcéra talianky nemala vo mne veľkú dôveru. Hlavne vo chvíli, keď som k cibuľke najskôr pridala víno a nie ryžu (čo okomentovala slovami, že jej mama to robí presne naopak). Prikývla som a bez slova som miešala ďalej svoje risotto. Pili sme biele víno a zatiaľ čo som miešala, sme sa dobre porozprávali s ľahkosťou o živote, práci, manželoch.. Napokon som risotto rozdelila medzi 2 taniere a pripravila extra parmezán na malý tanierik. Sledovala som ako sa pustila do svojej porcie. Po prvom hlte sa na mňa pozrela a usmiala. Vedela som, že jej bude chutiť! Toto risotto zvládne asi úplne každý nakoľko ide o naozaj jednoduchý recept. Recept je od Simona Hopkinsa a chcem vás upozorniť, že ja osobne som potrebovala podstatne viac vývaru (dokopy som pridala okolo 800-900 ml). Takže si radšej pre istotu pripravte trošku viac ako je uvedené v recepte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 25.7.2015

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

(malá, nakrájaná na drobno)cibuľa
75 g (nesolené)maslo
400 - 450 mlkurací vývar
125 ml biele víno
200 g carnaroli ryža
3 - 4 PL (nastrúhaný)parmezán
korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci si rozpustíme 40 g masla a dusíme cibuľu až pokiaľ zmäkne ale nesmie zmeniť farbu.
  2. Plameň zvýšime na najvyššie. Pridáme víno.
  3. Necháme trošku zredukovať.
  4. Pridáme ryžu a poriadne premiešame.
  5. Po zufanke pridávame vývar až pokiaľ je ryža hotová.
  6. Vmiešame zvyšné maslo a parmezán.
  7. Ochutnáme a ak treba, pridáme ešte trošku soli a čierneho korenia.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť