NajRecept.sk Tipy a triky RECENZIA | Krájač gorenje R805A – kvalitný kuchynský pomocník
RECENZIA | Krájač gorenje R805A – kvalitný kuchynský pomocník
Recept RECENZIA | Krájač gorenje R805A – kvalitný kuchynský pomocník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   29.7.2015

RECENZIA | Krájač gorenje R805A – kvalitný kuchynský pomocník

RECENZIA | Krájač gorenje R805A – kvalitný kuchynský pomocník

Kuchynské spotrebiče značky gorenje si dlhodobo udržujú povesť kvalitných a spoľahlivých výrobkov. Kvalitné spracovanie, dokonalé elegantné línie a výkonnosť je to, čo nás prvé napadne pri vyslovení názvu značky. V ich výrobkoch odhalíte kombináciu pokročilej technológie s exkluzívnym dizajnom a veľmi dobrou kvalitou.

Popredný európsky výrobca gorenje má v súčasnosti vo svojej ponuke zastúpených mnoho malých kuchynských spotrebičov, značka má vo svojej ponuke portfólio od práčiek, cez chladničky až po mikrovlnné rúry. To znamená, že si s ich výrobkami zariadite celú kuchyňu a určite si vyberiete.

V ponuke majú viacero dizajnových línií ako:

  • Logická a kompaktná línia gorenje Simplicity,
  • gorenje Classico, pre varenie s vášňou,
  • Exkluzívnu líniu gorenje Ora-Ito White a Black,
  • Modernú klasiku gorenje Retro Collection,
  • Minimalistickú farebnú kolekciu Karim Rashid.

Balenie

Krájač je zabalený v jednoduchej krabici, na ktorej nájdete fotografie výrobku a niekoľko krátkych popisov. Vybaľovanie krájača nie je zložité a všetko nájdete na jednom mieste.

Vo vnútri sa nachádza:

  • krájač,
  • zúbkovaný nôž z nehrdzavejúcej ocele s krájacou čepeľou značky Soligen,
  • sane,
  • držiak pre bezpečné krájanie.

 

Dizajn & Praktickosť

Pamätáte si ešte na tie škaredé plastové krájače, ktoré vrčali a časom ste len mohli snívať o krásne nakrájaných kúskoch chlebíka alebo šunky? Tak presne na ten krájač môžete zabudnúť.

Konštrukcia krájača gorenje R 805 A je vyrobená z kombinácie kovu a plastu. Spolu tvoria naozaj elegantný kúsok, ktorý bude príjemne dopĺňať kuchynskú výbavu a nebudete sa za jeho vzhľad vôbec hanbiť!

Samozrejme ako pri každom krájači, aj pri tomto od gorenje sa stretávame s problémom veľkosti.

Jeho rozmery 36 x 29 x 23 cm radia tento krájač medzi stredne veľké krájače. Avšak vzhľadom na jeho kvalitné spracovanie a dizajn ho môžete mať na kuchynskej linky. Ak však obľubujete ,,čistú" pracovnú dosku, budete mu musieť uvoľniť miesto v jednej z kuchynských skriniek.

Na dolnej časti krájača sa nachádzajú pogumované nožičky. Tieto vám zaručia pevné státie krájača pri práci.

Detail

Bočná pracovná strana obsahuje odnímateľný plastový držiak pre bezpečné krájanie a odnímateľné sane. Na prednej strane sa nachádza otočný gombík, s ktorým nastavíte šírku rezu presne podľa vašich požiadaviek na 0 - 15 mm.

V našej recenzii sme vyskúšali krájať syr a šunku na 0,05 cm, s čím krájač nemal žiaden problém. Rezy boli pekné a celé.

Krájacia čepeľ

Čepeľ značky Solingen, ktorá je použitá na krájanie je vyrobená z kvalitnej nerezovej ocele. Rezací kotúč so zúbkovým nožom má priemer 17 cm je vyberateľný, takže ho po použití jednoducho očistíte.

Výkon

Krájač R 805 A obsahuje výkonný 180 W motor s príkonom 160 W. Ďalším plusom pre elektrický krájač  je možnosť nastaviť rýchlosť krájania, čím dokážete lepšie prispôsobiť prácu s potravinami.

Pre bezpečnosť spoločnosť pridala bezpečnostnú poistku, nachádzajúcu sa pri otočnom gombíku rýchlostí. Tento aktivujete ešte pred zapnutím krájača aby ste predišli jeho neúmyselnému zapnutiu.

Od výkonného 180 W motora sme očakávali vyššiu hlučnosť. Naše očakávania sa však nenaplnili, o krájači síce budete vedieť, že pracuje, avšak nebude to kritické ako pri niektorých iných zariadeniach.

VideoTest

V našom teste sme sa zamerali na krájanie základných potravín ako sú:

  • rožky,
  • Ražný chlieb,
  • šunka,
  • syr,
  • saláma.
    Postupne sme vyskúšali krájať potraviny s rozdielnou rýchlosťou krájania a šírkou rezu. Krájač nemal problém s tenkými rezmi ani pri vyššej rýchlosti. Držiak na potraviny udržal nepokrájaný kúsok tam kde mal, takže sme dokázali všetko nakrájať do posledného kúska. Vyskúšali sme krájať i rožky na kolieska, predsa len ak chcete pekné rezy na očká, nie vždy sa vám to aj tým najostrejším nožom podarí. Kolieska boli krásne, čisté a určite to oceníte pri príprave domácej oslavy. S krájačom sa pracuje veľmi dobre, pričom jeho čistenie je jednoduché a rýchle. Čo nám na krájači v jeho cenovej kategórii chýba je plocha, na ktorú dopadajú nakrájané potraviny, takže budete potrebovať tanier, prípadne dosku.     Tento krájač odporúčame každému, kto má rád výkon s pekným dizajnom. I keď je jeho cena o niečo vyššia, tento krájač vám poslúži dlhé obdobie spolu s vašou spokojnosťou.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár