Ovocné batôžky

Pridal: moj sladky svet, 3.7.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jemné cesto z ricotty,lahodný krém z mascarpone a ovocie. Naozaj výborná mňamka. Skúste si ich upiecť a dáte mi za pravdu. Ingrediencie sú pre 6 ks.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 3.7.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
150 gricotta
3 PLcukor
1 ksvajce
štipka soli
5 PLolej
250 ghladká múka
2 ČLprášok do pečiva
Plnka:
250 gmascarpone
1 PLpráškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
1 ksvajce
(podľa chuti)ovocie
- Ricottu vymiešame s cukrom, vajcom, soľou.
- Pridáme múku, prášok do pečiva a olej.
- Necháme postáť 10 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku.
- Zmiešame mascarpone s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme tiež vajce.
- Odložíme do chladničky.
- Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik na pomúčenej doske a poskladáme ako lístkové cesto (preložíme sprava doľava v 1/3 a zľava doprava rovnako, potom v tretine zdola nahor a zhora nadol).
- Dostaneme bochník, ktorý znovu rozvaľkáme a znovu poskladáme. Spolu tento postup opakujeme 3x.
- Potom cesto rozvaľkáme na rozmery cca 30x20 cm a nakrájame na 6 štvorcov 10x10 cm.
- Na každý štvorec položíme lyžicu mascarpone a ovocie. Ja som použila marhule rozkrojené na polovicu, ale možno použiť broskyne, slivky, ríbezle, maliny, jahody.
- Protilahlé rohy spojíme, zatlačíme a upečieme.
KOMENTÁRE K RECEPTU