Nepečený banánovo - karamelový cake

Pridal: Andrea Mackova, 6.7.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na túto "napufňanú" nepečenú mňamotu ma inšpiroval recept v Apetite. Prispôsobila som si ho už tradične podľa seba.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 6.7.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Korpus:
1 veľký balík (240 g)detské piškóty
100 gmaslo
50 gčokoláda
50 gkyslá smotana
1 balenievanilkový cukor
Vnútro:
1 ks (deň vopred uvarené 2,5 hodiny vo vodnom kúpeli)salko
2 ksbanán
Krém:
šľahačka
mascarpone
vanilkový cukor
Na zahalenie:
2 ks (min 30)%šľahačková smotana
Deň vopred
- Piškóty s maslom podrvíme v mixéry na drobno, no nie celkom nadrobno.
- Primiešame 1 vanilkový cukor.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a zmiešame s pochúťkovou smotanou.
- Pridáme do premiešanej sušienkovej hmoty, len tak zľahka, aby sa čokoládový toping vyskytoval kde - tu.
- Všetko päsťou natlačíme do tortovej formy.
- Na sušienky rozotrieme 1/2 plechovice skaramelizovaného salka.
- Pokladáme na drobno pokrájané banány.
- Krém získame tak, že šľahačku vymiešame do tuha s 1 vanilkovým cukrom a na záver vmiešame mascarpone.
- Neochutnávame ale rovno navrstvíme na banány, inak hrozí, že krému bude málo.
- Vložíme do chladničky odležať do druhého dňa.
- Dve šľahačové smotany vymiešate do tuha.
- Odoberieme z nich 1/4 a tú zmiešame zo zvyškom salka - časť salka si môžeme odložiť na zdobenie torty.
- Salkom, ktoré sme zmiešali so šľahačkou natrieme tortu.
- Boky torty natrieme šľahačkou a tiež na vrch navrstvíme zvyšok nesladenej šľahačky, podľa vašej fantázie a chuti ozdobíme a schladíme ešte tak na 1 hodinu. Hotovo!
KOMENTÁRE K RECEPTU