Nepečený banánovo - karamelový cake

Recept Nepečený banánovo - karamelový cake

Pridal: Andrea Mackova, 6.7.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na túto "napufňanú" nepečenú mňamotu ma inšpiroval recept v Apetite. Prispôsobila som si ho už tradične podľa seba.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 6.7.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Korpus:

1 veľký balík (240 g)detské piškóty
100 gmaslo
50 gčokoláda
50 gkyslá smotana
1 balenievanilkový cukor

Vnútro:

1 ks (deň vopred uvarené 2,5 hodiny vo vodnom kúpeli)salko
2 ksbanán

Krém:

šľahačka
mascarpone
vanilkový cukor

Na zahalenie:

2 ks (min 30)%šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Deň vopred
  1. Piškóty s maslom podrvíme v mixéry na drobno, no nie celkom nadrobno.
  2. Primiešame 1 vanilkový cukor.
  3. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a zmiešame s pochúťkovou smotanou.
  4. Pridáme do premiešanej sušienkovej hmoty, len tak zľahka, aby sa čokoládový toping vyskytoval kde - tu.
  5. Všetko päsťou natlačíme do tortovej formy.
Postup
  1. Na sušienky rozotrieme 1/2 plechovice skaramelizovaného salka.
  2. Pokladáme na drobno pokrájané banány.
  3. Krém získame tak, že šľahačku vymiešame do tuha s 1 vanilkovým cukrom a na záver vmiešame mascarpone.
  4. Neochutnávame ale rovno navrstvíme na banány, inak hrozí, že krému bude málo.
  5. Vložíme do chladničky odležať do druhého dňa.
Deň D
  1. Dve šľahačové smotany vymiešate do tuha.
  2. Odoberieme z nich 1/4 a tú zmiešame zo zvyškom salka - časť salka si môžeme odložiť na zdobenie torty.
  3. Salkom, ktoré sme zmiešali so šľahačkou natrieme tortu.
  4. Boky torty natrieme šľahačkou a tiež na vrch navrstvíme zvyšok nesladenej šľahačky, podľa vašej fantázie a chuti ozdobíme a schladíme ešte tak na 1 hodinu. Hotovo!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť