Kuracie krídla na údenej paprike

Pridal: S varechou v ruke, 2.7.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kráľovské kura som vám už spomínal, sendvič bol fajn, ale kurčiatko si najlepšie vychutnám, keď ho držím v ruke a okusujem kostičky :) Tak som ho pripravil na údenej paprike, lebo dobré kura nepotrebuje veľa korenín.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 2.7.2015
SUROVINY
Kura:
kráľovské kura
údená mletá paprika
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Špagety:
z tvrdej pšenice (semolino)špagety
čerstvé listyšalvia
maslo
soľ
Kura
- Rozporcované kura som osolil a dochutil údenou paprikou, prekvapnutou olivovým olejom a čerstvo mletým čiernym korením.
- Porcie kuraťa som vložil do vyhriatej rúry na 53 minút a piekol som ich pri teplote 180°C.
- Posledných 8 minút aj pod grilom, aby chytili krásnu farbu.
- Pokiaľ sa kuriatko opekalo, pripravil som prílohu - špagety na šalviovom masle.
- Vo woku som na masle orestoval nakrájané lístky šalvie.
- Keď šalvia pustila vôňu a chuť (5min.) odstavil som.
- Medzitým sa mi už vo vode varili špagety z tvrdej pšenice, semolino. Dostať ich už všade a aj ochutené, tak som teraz kúpil paradajkové a boli výborné.
- Scedil som ich a dal do woku k ochutenému šalviovému maslu, pridal som aj dve lyžice vody v ktorej sa varili.
- Kuriatko sa už upieklo, tak som ešte spravil čerstvý šalát v medovo citrónovej marináde, naložil som kurča a špagety na tanier, prizdobil nastrúhaným syrom, najradšej mám Vršatec - naozaj výborný slovenský parmezánovitý syr
KOMENTÁRE K RECEPTU