Kuracie krídla na údenej paprike

Recept Kuracie krídla na údenej paprike

Pridal: S varechou v ruke, 2.7.2015

Kategorie: Mäso, Cestoviny, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kráľovské kura som vám už spomínal, sendvič bol fajn, ale kurčiatko si najlepšie vychutnám, keď ho držím v ruke a okusujem kostičky :) Tak som ho pripravil na údenej paprike, lebo dobré kura nepotrebuje veľa korenín.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 2.7.2015

Kategorie: Mäso, Cestoviny, Prílohy

SUROVINY

Kura:

kráľovské kura
údená mletá paprika
olivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Špagety:

z tvrdej pšenice (semolino)špagety
čerstvé listyšalvia
maslo
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Kura
  1. Rozporcované kura som osolil a dochutil údenou paprikou, prekvapnutou olivovým olejom a čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Porcie kuraťa som vložil do vyhriatej rúry na 53 minút a piekol som ich pri teplote 180°C.
  3. Posledných 8 minút aj pod grilom, aby chytili krásnu farbu.
  4. Pokiaľ sa kuriatko opekalo, pripravil som prílohu - špagety na šalviovom masle.
Teraz vám prezradím tajomsto. Recept sa volá "kuracie krídla.." a na fotke sú aj stehná. To preto, lebo najskôr som fotil stehná a hneď sme ich aj zjedli (boli naozaj výborné :), potom som pozrel fotky a ani jedna ma neoslovila, tak som musel fotiť nanovo a keďže ostali už len krídla, musel som aj premenovať recept.   Špagety
  1. Vo woku som na masle orestoval nakrájané lístky šalvie.
  2. Keď šalvia pustila vôňu a chuť (5min.) odstavil som.
  3. Medzitým sa mi už vo vode varili špagety z tvrdej pšenice, semolino. Dostať ich už všade a aj ochutené, tak som teraz kúpil paradajkové a boli výborné.
  4. Scedil som ich a dal do woku k ochutenému šalviovému maslu, pridal som aj dve lyžice vody v ktorej sa varili.
  5. Kuriatko sa už upieklo, tak som ešte spravil čerstvý šalát v medovo citrónovej marináde, naložil som kurča a špagety na tanier, prizdobil nastrúhaným syrom, najradšej mám Vršatec - naozaj výborný slovenský parmezánovitý syr
Ak chcete nasadiť tomuto jedlu zlatú korunku, podávajte so suchým bielym vínom a budete mať naozaj kráľovský obed. Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť