Kráľovský kurací sendvič

Recept Kráľovský kurací sendvič

Pridal: S varechou v ruke, 4.7.2015

Kategorie: Mäso, 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kráľovské kura s rukolou, voňavými letnými paradajkami, kozím syrom a horčicovo medovým dresingom. Dostal som kráľovské kura, aby som z neho niečo pripravil a napísal recept, tak som sa do toho pustil a bol som od začiatku milo prekvapený. Nebudem vám písať, čo si viete prečítať aj inde, ale jedno musím. Kura krásne voňalo, tak príjemne a sviežo, ako od babičky. Bolo čisté a vychované ako sa patrí. Bez antibiotík, rastových hormónov, vyrastalo v príjemnom prostredí.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 4.7.2015

Kategorie: Mäso, 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

(z kuracích pŕs)vnútorné filety
viaczrnný chlieb
paradajky
rukola
kozí syr
olivový olej
čerstvo mleté korenie
soľ

Dresing:

1 PLdijonská horčica
1 PLmed
8 kvapiek citrónová šťava
1 ČLolivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Mäso:
  1. Začal som mäsom. Kuracie filety som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na niekoľkých kvapkách olivového oleja som ich na grilovacej panvici nechal schrumkovatieť, stačí im 5-7 minút.
  2. Potom som na tej istej panvici opiekol aj plátky chleba.
  3. Pokiaľ mäso odpočívalo, pripravil som  dresing.
Medovo horčicový dresing:
  1. Pri príprave tohto dresingu platí jedna zásada, najskôr dobre vymiešame med s horčicou a citrónovou šťavou, a až keď sa nám tieto tri suroviny dobre spoja, po kvapkách prídávame olivový olej.
  2. Sladko pikantný dresing doplnil jemne horkastú chuť rukoly a príjemne prepojil kúsky grilovaného kuraťa so zeleninou a kozím syrom.
A potom to už bolo len o krájaní a ukladaní. Na rukolu nakrájané paradajky, kúsky grilovaného mäsa, kozí syr a na záver medovo horčicový dresing. Priklopíme, pritlačíme, rozkrojíme a dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť