NajRecept.sk Mäso Kráľovský kurací sendvič
Kráľovský kurací sendvič
Recept Kráľovský kurací sendvič
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   4.7.2015

Kráľovský kurací sendvič

Kráľovské kura s rukolou, voňavými letnými paradajkami, kozím syrom a horčicovo medovým dresingom. Dostal som kráľovské kura, aby som z neho niečo pripravil a napísal recept, tak som sa do toho pustil a bol som od začiatku milo prekvapený. Nebudem vám písať, čo si viete prečítať aj inde, ale jedno musím. Kura krásne voňalo, tak príjemne a sviežo, ako od babičky. Bolo čisté a vychované ako sa patrí. Bez antibiotík, rastových hormónov, vyrastalo v príjemnom prostredí.

Suroviny
(z kuracích pŕs)
vnútorné filety
viaczrnný
chlieb
paradajky
rukola
kozí syr
olivový olej
čerstvo mleté korenie
soľ

Dresing:

1 PL
dijonská horčica
1 PL
med
8 kvapiek
citrónová šťava
1 ČL
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
Mäso:
  1. Začal som mäsom. Kuracie filety som osolil, dochutil čerstvo mletým korením a na niekoľkých kvapkách olivového oleja som ich na grilovacej panvici nechal schrumkovatieť, stačí im 5-7 minút.
  2. Potom som na tej istej panvici opiekol aj plátky chleba.
  3. Pokiaľ mäso odpočívalo, pripravil som  dresing.
Medovo horčicový dresing:
  1. Pri príprave tohto dresingu platí jedna zásada, najskôr dobre vymiešame med s horčicou a citrónovou šťavou, a až keď sa nám tieto tri suroviny dobre spoja, po kvapkách prídávame olivový olej.
  2. Sladko pikantný dresing doplnil jemne horkastú chuť rukoly a príjemne prepojil kúsky grilovaného kuraťa so zeleninou a kozím syrom.
A potom to už bolo len o krájaní a ukladaní. Na rukolu nakrájané paradajky, kúsky grilovaného mäsa, kozí syr a na záver medovo horčicový dresing. Priklopíme, pritlačíme, rozkrojíme a dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár