Fotorecept| Quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom

Fotorecept| Quiche s červenou kapustou a plesnivým syrom

Pridal: Martina Schmidtova, 5.7.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hitom môjho letného vypekania sú koláče z krehkého cesta. Nie len preto, že cesto možem vybrať z mrazničky alebo ladničky a len naplním. Čo znamená viac času vonku, pri vode a pod. Ale aj preto, že možnosti kombinácií, variácií je nekonečné množstvo. Može byť nasladko alebo naslano. V dnešnom koláči sa dokonale spojili sladké a slané chute. Nasladlá, skoro zkaramelizovaná kapusta, výrazný plesnivý syr a slané cesto. Ak sa vám nechce strácať čas prípravou cesta, kľudne použite hotové lístové cesto z obchodu, ale to domáce je trochu iné :). Ja som tentokrát mala možnosť vyskúšať prípravu vo foodprocessore, a s ním je to naozaj jednoduché a rýchle :). Ak ste vlastníkom foodprocessora, narobte si cesto do zásoby, príprava vám nebude trvať ani desať minút.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 5.7.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
1 ČLsoľ
1/2 ČLcukor
170 g (studené)maslo
6 - 8 PLstudená voda

Náplň:

1/2 z menšej hlávkyčervená kapusta
2 ksčervená cibuľa
2 PLhnedý cukor
soľ
korenie
250 ml (33)%sladká smotana
3 ksvajce
250 g (s modrou plesňou)syr
na vymazanie formy na pečeniemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Cesto
  1. Aby ste mali vodu naozaj ľadovú pridajte do misky alebo šálky kocky ľadu.
  2. Potom už len budete odoberať a pridávať po lyžiciach do cesta podľa potreby, a určite bude studená :).
  3. Aj maslo vyberte a nakrájajte na malé kocky až tesne pred samotnou prípravou cesta.
  4. Na začiatku premiešajte suché ingrediencie - múku, soľ, cukor.
  5. Maslo najlepšie zapracujte, je doležité aby to bolo rýchlo, pomocou funkie Pulse. Stačia cca 4 zamiešania - pulsy s maslom - malé kúsky masla sa obalia múkou.
  6. Keď sa maslo obalí múkou, postupne pridávajte vodu.
  7. Správne pripravené cesto je rozdrobené na maslové kúsky. V tejto fáze ho vyklopte na potrevinovú fóliu a opatrne, možete na to použiť okraje fólie, spracujte cesto do jedného kompaktného celku. Zabaľte a dajte minimálne na pol hodiny do chladničky.
Náplň
  1. Prípravu náplne začnite kapustou. Tú si nastrúhajte a poduste na cibulke, kde ste pridali aj cukor, a dochutili podľa potreby soľou a korením.
  2. Najlepšie je nechať cibulu zkaramelizovať, potom pridať kapustu a dusiť do polomäkka.
  3. Hotovú kapustu pridajte do misy kde ste si vymiešali, smotanou s vajíčkami. Keď máte zmes hotovú pripravte korpus.
  4. Odpočinuté cesto vyvalkajte a vyložte ním zapekaciu misu.
  5. Prečnievajúce okraje odrežte a vytvarujte poprípade vytvorte vzor za pomoci vidličky.
  6. Cesto prepichajte vidličkou.
  7. Do formy s cestom pridajte náplň a posypte syrom, ten si pokrájajte alebo rozdrobte prstami.
  8. Pečte vo vyhriatej rúre na 190°C cca 45 min. Plnka musí určite ztuhnúť a okraje koláča zhnednú a začnú sa oddelovať od formy.
Cesto konzistenciou pripomína lístkové, a kombinácia kapusty a syra je dokonalá :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť