FotoRecept | Orechový likér

FotoRecept | Orechový likér

Pridal: IvanK., 20.7.2015

Kategorie: Sirupy, šťavy a likéry, Nápoje

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Túto medicínu pripravovali kedysi už naše babičky, v Čechách ju poznajú ako Ořechovka, v severnom Taliansku a Švajčiarsku (kde má svoje korene) sa volá Nocino. Podporuje trávenie, zažívanie a chuť k jedlu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK., 20.7.2015

Kategorie: Sirupy, šťavy a likéry, Nápoje

SUROVINY

zelenénedozreté orechy
škorica celá
aníz
vanilkový struk
zriedený s cukrom 1:1alkohol

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jeho príprava nie je vôbec zložitá, potrebujeme nedozreté, zelené orechy.
  2. Tie nakrájame na štvrťky alebo plátky.
  3. Naložíme do pohára, pridáme celú škoricu, aníz a vanilkový struk.
  4. To celé zalejeme alkoholom zriedeným s cukrom v pomere 1:1, necháme 5-6 týždňov luhovať a prelejeme do fliaš.
  5. Výsledkom je tmavohnedý horký likér, ktorý užívame nalačno, prípadne pri žalúdočných problémoch, maximálne však jednu polievkovú lyžicu alebo tzv. gambáčik denne.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť