Fotorecept| Najrýchlejší jahodovo-čučoriedkový koláč

Fotorecept| Najrýchlejší jahodovo-čučoriedkový koláč

Pridal: Recepty s Anabelou, 10.7.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prečo takýto začiatok? Z môjho pohľadu, toto je najrýchlejší a naozaj najjednoduchší typ koláča na svete. Za 45 minút mám nachystané, napečené, a dokonca upratané. Vhodné doň použiť akékoľvek ovocie, ktoré doma máte. Postup som rozdelila do troch častí, takže neváhaj ani na moment, jednoznačne stojí zato ho vyskúšať :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Recepty s Anabelou, 10.7.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksžĺtka
1/2 hrnčekapráškový cukor
1 hrnček krupica
1 hrnček polohrubá múka
1/2 hrnčeka špaldová hladká múka
2 ČLprášok do pečiva
250 mlsladká smotana
100 ml jahodový sirup
1 PLkokosový olej
(čerstvé)jahody
(čerstvé)čučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Príprava (10 min.)
  1. Do prvej, najväčšej misky pridám žĺtka a práškový cukor.
  2. Vyšľahám do svetložltej peny.
  3. Rúru zapínam na 200°C.
  4. V druhej miske si zmiešam všetky suché ingrediencie, a to hrnček krupice, hrnček polohrubej múky, 1/2 hrnčeka špaldovej hladkej múky, 2 ČL prášku do pečiva.
  5. Suchú hmotu vysypem do prvej misky zo žĺtkami, a pridám mokré ingrediencie - sladkú smotanu, jahodový cirup a kokosový olej.
2. "Zabalenie" ovocia (5 min.)
  1. Hmotu zamiešam a nechám 5 min postáť. Nie dlhšie, nie kratšie.
  2. Zatiaľ si maslom vymastím plech a vysypem krupicou. A na rade máme ovocie.
  3. Očistené čerstvé jahôdky nakrojím na menšie polovičky, a ja som pridala ešte za hrsť čučoriedok.
  4. Z bielkov vyšľahám penu, ktorú preklopím na ovocie a spoločne všetko ručne stierkou zabalím.
3. Pečenie (30 min.)
  1. Pripravenú zmes rozotriem na pripravený pekáč, posypem veľa veľa kokosom a celý plech utrasem.
  2. A šup s ním hneď do pece. Samozrejme teplotu znížim na 150°C.
  3. Dohromady celé pečenie je 45 minút. Určite by som koláč nechala aspoň hodinku vychľadnúť, nech z neho nebolia žalúdky.
A na vrch? Ak nemáte šľahačku, kludne postačí dobrý grécky jogurt s lyžičkou medu. DOBRÚ CHUŤ praje Anabel
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť