Neviete čím to je, že sa mi nikdy nepodarí hladká smotanová omáčka? Zakaždým mi nejak zhrudkovitie. Premýšľam, či to nebude tým, že smotana by sa nemala prevariť. Ale ako potom omáčku zredukovať? Raďte!
FotoRecept | Kuracie prsia v šampiňónovo-smotanovej omáčke

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 28.7.2015
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Drahí a milí, vôbec neviem, čo vám napísať. Som vygumovaná a netuším prečo. Obvykle tiež neoplývam ktovieakým siahodlhým úvodom a zásobou teplých slov, ale dnes je to fakt kríza. Už len fakt, že tento pár riadkový text spisujem už 15 minút o niečom svedčí. A tak nebudem trápiť seba ani vás a prejdem rovno k receptu. Suroviny sú na 2 porcie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 28.7.2015
Kategorie: Mäso
SUROVINY
2 kusykuracie prsia
1 veľký strúčikcesnak
olivový olej
sušenéoregáno
sušenýrozmarín
podľa chutibylinková soľ
citrónová šťava
1/2 konzervy (v celku)šampiňóny
3 lístky (čerstvá)bazalka
200 ml (12 )%smotana
- Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa.
- Ochutíme ho oreganom, rozmarínom a soľou a sprudka opečieme zo všetkých strán.
- Kuracie kúsky vyberieme do misky a výpek podlejeme vodou a citrónovou šťavou.
- Necháme tekutinu trochu zredukovať a potom mäso vrátime späť.
- Pridáme k nemu šampiňóny nakrájané na polky a nasekanú bazalku. Dobre zamiešame a podusíme, kým je mäso takmer hotové.
- Opäť ho vyberieme a do zvyšnej tekutiny vlejeme smotanu.
- Podávame napríklad s ľadovým šalátom so zálievkou z oleja, citrónovej šťavy alebo balzamika a trochy soli.
KOMENTÁRE K RECEPTU