FotoRecept | Kráľovské kura so schwarzwaldskou šunkou a cesnakom

FotoRecept | Kráľovské kura so schwarzwaldskou šunkou a cesnakom

Pridal: klaura, 26.7.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kúpili ste si už niekedy Kráľovské kura? Ja zo zásady kupujem kurence od slovenských výrobcov. Ale aj tu, na našom malom hydinovom trhu sú dosť veľké rozdiely. Na vrchu rebríčka u mňa sídli práve toto kuriatko. Že prečo? Keď som po prvý krát rozbalila obal (mimochodom - kura v ňom nebolo natlačené ), milo ma prekvapil vzhľad i vôňa kuriatka. Koža mala krásnu farbu bez akýchkoľvek modrín, otlačenín, bola celistvá, pitvací otvor bol malý, čo ocením pri pleneí kuriatka plnkou. Vnútorný tuk takmer žiadny. Bolo pekne očistené, bez pierok, kostaniek - skrátka len tochu poumývať, osušiť a uložiť na pekáč. Mäsko bolo pevné a pritom vláčne a krehké. Tieto kuriatka chovajú a spracúvajú v blízkosti Nitry, vo Veľkom Záluží. V modernej hydinárni chovajú kuriatka na princípoch welfare, čo znamená, že majú naozaj prepychový život s dostatkom kvalitnej potravy, bez stresu, rastových hormónov a antibiotík. Napríklad prístup k potrave a vode majú nepretržite, netlačia sa v priestore, v noci sa im zhasína osvetlenie, dĺžka výkrmu nesmie byť kratšia ako 40 dní. Vytvorili im temer domáce prostredie, a to sa odráža na kvalite. Takéto dobré a kvalitné mäsko netreba pripravovať zložito s množstvom marinády a korenín. Treba zachovať jeho jedinečnú chuť domácich kureniec. Ja som z neho pripravila tento recept.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 26.7.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1 kuskráľovske kura
Schwarzwaldská šunka
cesnak
2 dlbiele suché víno
olivový olej
soľ
korenie
čerstvýrozmarín

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr som kura rozporcovala, nasolila.
  2. Cesnak som nakrájala na tenké plátky, pripravila som si šunku.
  3. Pod kožu som napchala cesnak a šunku. Môžete, koľko sa vám zmestí.
  4. Takto pripravené kúsky kuriatka som uložila na pekáč, pokorenila, pokvapkala olivovým olejom, podliala bielym vínom a posypala čerstvým rozmarínom.  Božinku to voňalo!
  5. Pieklo sa na 200 °C cca 1 hodinu.
  6. Potom už len rýchlo na tanier, nasýtiť hladné brušká :)
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť