Fotorecept | Jahodovo-kokosová roláda

Fotorecept | Jahodovo-kokosová roláda

Pridal: Martina Schmidtova, 2.7.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja viem, hovorila som, že už s jahodami končím, ale keď sú ešte výborné a ja ich milujem a vlastne skoro každý koho poznám, tak som ich zabalila do piškóty, pridala kokos a riccotový krém a bolo ako hovoria nebíčko v papuľke. No proste skvelá kombinácia a nič zložité. Môj osvedčený recept na roládu je od Pana Sapíka. Zatiaľ vždy fungoval, pekne sa zroluje, nepraská, neláme sa, je mäkká a nadýchaná. Ja mám veľmi rada recepty, ktoré sú jednoduché a dajú sa potom dobre kombinovať, obmieňať a vymýšľať čo s nimi. A roláda je nekonečné množstvo kombinácií, príchutí a možností ( no len si spomente na vianočné verzie ) a pri dekorovaní je to jednoduché alebo pekne rafinované. Záleží len na vás. Ak by ste chceli piecť roládu kakaovú alebo orechovú, stačí ak polovicu z múky nahradíte zvolenou príchuťou - 50g múky + 50g orechov/kakaa

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 2.7.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Roláda:

6 ks (oddelené žĺtky od bielok)vajce
100 gkrupicový cukor
100 gpolohrubá múka

Krém a náplň:

110 gmaslo
200 g (alebo philadelphie)riccota
150 gpráškový cukor
2 valenia (Dr. Oetker)vanilkový cukor
kokosové lupienky
jahody
jahodová kaša

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejte na 170°C, plech na pečenie vyložte papierom. Ja vždy trocha potriem maslom.
  2. Vyšľahajte si žĺtka s cukrom do penista, potom pridajte múku a postupne sneh z bielkov.
  3. Žĺtka s cukrom spracujte v mixéri ale sneh vždy pridávajte len ručne, a pomaly aby ste v ňom zachovali čo najviac vzdušnosti a cesto bolo krásne nadýchané.
  4. Hotovú zmes vylejte a rozotrite na plechu. Pečte cca 25 min.
  5. Po vybratí z rúry počkajte 5 min. a potom cesto spolu s papierom a utierkou, na ktorú ho preložte, zrolujte a nechajte tak vychladnúť.
  6. Roládu rolujte vždy teplú, ideálny postup je zabaliť ju spolu papierom a utierkou a nechať tak vychladnúť.
  7. Potom ju len rozrolujete a plníte potierate a posýpate :)
  8. Natrite krémom, posypte kokosom a jahodami nakrájanými na väčšie kúsky a zrolujte.
  9. Vrch rolády potrite jahodovým rozvarom-kašičkou a posypte kokosovými lupienkami.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť