NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso FotoRecept | Grilované bravčové karé so šalátom
FotoRecept | Grilované bravčové karé so šalátom
FotoRecept | Grilované bravčové karé so šalátom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   1.7.2015

FotoRecept | Grilované bravčové karé so šalátom

Grilovanie je od jari až po jeseň obľúbenou disciplínou nejedného z nás. Ja osobne grilovanie milujem - tá vôňa mäsa, priatelia a príjemná nálada. Ako však pripraviť skvelé grilované mäsko ak práve nemáte chuť a čas vybaliť celý gril? Alebo vás popadne chuť v strede týždňa? Začať musíte samozrejme kvalitnou panvicou a pomôckami. Tento krát som mala možnosť otestovať grilovaciu panvciu od Delimano - Ceramica Intenso. Má naozaj odolný a nepriľnavý povrch, tak ako spoločnosť uvádza pri popise produktu. Odskúšaných mám už viacero panvíc, ktoré zaručovali nepriľnavý povrch a použitie malého množstva oleja. Skutočnosť však bola vždy rozdielna - jedlo sa mi viac krát o povrch doslova prilepilo, pričom sa neskôr na povrchu začali tvoriť ohorky. Samozrejme ako aj vy určite sami viete - nie je to nič príjemné na chuť jedla jedla a nakoniec ani pri umývaní riadu. Pri tejto panvici Ceramico Intenso som nepoužila žiaden olej, pretože mäsko som mala naložené deň vopred v pripravenej marináde. Takto som ho na panvici len ugrilovala. Na povrchu sa mi neprilepil ani kúsok mäska, takže panvicu som veľmi jednoducho očistila a mäsko bolo chutné a bez ohorkov z panvice. Panvica na mňa pôsobí elegantným dojmom, ktorý príjemne dopĺňa funkčosť tohto produktu. Štýlová pogumovaná rukoväť obsahuje svetelný senzor, vďaka ktorému viete, že teplota povrchu dosiahla správnu tepolotu. Celkovo je panvica trochu ťažšia ako ostatné - váži niečo cez 1 kg, avšak pracuje sa s ňou veľmi dobre.Čierny silikónový smaltovaný povrch s vnútornou vrstvou Ceramica Forte slonovinovo-zlatej farby, ktorá je jednotkou v keramických povrchoch na trhu. Ku grilovaniu sú potrebné aj grilovacie pomôcky. Momentálne používam súpravu z nerezovej ocele taktiež od Delimano, v ktorej sa nachádzajú tieto štýlové a praktické pomôcky: Pevná grilovacia vidlica pre jednoduché nadvihovanie stejkov a bravčových kotliet Pár veľkých klieští pre otáčanie kuracinky, rýb a iného mäsa Štrbinová obracačka na otáčanie hamburgerov, lososových filiet a zeleniny Špecifikácia Panvice Ceramica Forte: Veľkosť: 28 x 28 cm Materiál vonkajšieho povrchu: kovaný hliníkový základ so silikónovým smaltovaným vonkajším povrchom Materiál vnútorného povrchu: ekologická a trvácna keramická vrstva Delimano Ceramica Forte Špeciálne vlastnosti: Mäkká ergonomická rúčka s integrovaným teplotným senzorom Údržba: vhodný do umývačky riadu Odolnosť voči teplote: do 450° C Vhodná pre: plynové variče, klasické elektrické sporáky, sklenené keramické sporáky a indukčné sporáky. Keramický povrch sa nepoškriabe a je odolný aj voči odštiepeniu a škrabancom. Táto inovačná alternatíva je odolnejšia proti škvrnám a má lepšie nepriľnavé vlastnosti a dlhšiu životnosť ako iné značky. Predstavuje to najlepšie riešenie v oblasti kuchynského riadu na dnešnom trhu.

Suroviny
bravčové karé
olej slnečnicový
mleté čierne korenie
paprika sladká
drvená rasca
2 strúčiky
cesnak

Šalát:

mozzarela guličky
uhorka
cherry paradajky
tekvicový olej
sušená bazalka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pred použitím panvice je potrebné potrieť povrch troškou oleja aby sme zaizolovali keramický povrch a tým si zaistili dlhú životnosť panvice. Tento krok je potrebné zopakovať aj po použití panvice, po umytí saponátom.        
  2. Mäso dôkladne umyjeme, nakrájame na plátky a každý jemne naklepeme.          
  3. Naklepané plátky okoreníme z oboch strán a potrieme cesnakom.      
  4. Navrstvíme do misky a prikryjeme alobalom.      
  5. Vložíme do chladničky odležať aspoň na jeden deň.
  6. Na druhý deň mäso vyberieme z chladničky a ugrilujeme na grilovacej panvici.          
  7. K mäsu si pripravíme jednoduchý šalát - nakrájané cherry paradajky, uhorku a cherry paradajky zmiešame, polejeme trošou tekvicového oleja, dochutíme bazalkou a podávame.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár