Fotorecept | Domáce klobásy na grilovanie

Pridal: Martina Schmidtova, 1.7.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
Nahraj fotku a pochváľ sa
Tento príspevok je od mojho manžela, síce pri príprave klobások pomáham, ale celé je to jeho práca. A kto ich ochutnal tak vie, že on to vie a ja hovorím a viem, že to vie najlepšie na svete. Fotila som ja, ale z grilovania samotného fotky nemám, len zo samotnej prípravy a výroby. Tak si to užite a ak ich budete robiť dajte vedieť ako chutili. Bez našich prístrojov Kitchenaid by to asi nešlo a bez skvelého vína by to tiež nebolo ono - Primitivo del Salento Grilovanie je celosvetovo obľúbený rituál, ktorý, ako inak, obľubujeme aj v našej rodine. Grilujeme radi a všetko. Najradšej si pokrmy na gril sami pripravujeme, tak aby sme presne vedeli, čo a hlavne akej kvality konzumujeme. S obľubou a veľkým potešením si pripravujeme aj domáce grilovacie klobásky. U mäsiara si kúpime mäso a črevá. Používame bravčové pliecko spolu s bravčovým bôčikom bez kostí v pomere 1:1 a keď je bôčik veľmi mäsitý, tak 1:2. Črevá sa dajú kúpiť rôznych druhov, kvality a priemeru, my používame bravčové črevá priemeru 30/32 mm. Klobásky sú síce trochu širšie, ale zato sa na gril zmestí a môže naraz ugrilovať ich väčšie množstvo. Prípadne sa dajú použiť aj tenšie ovčie črevá priemeru cca 19/21 mm, klobások ale aj roboty s nimi bude o niečo viac.
Pridal: Martina Schmidtova, 1.7.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
- Potom ho ochutíme dvomi základnými ingredienciami soľou a čerstvým mletým korením, prípadne mäso rozdelíme na X častí, podľa toho koľko druhov plánujeme pripraviť.
- Fantázii sa medze nekladú, ale platí základné pravidlo, že nemiešame spolu viac ako 3 až 4 dochucovacie ingrediencie. Nebojte sa použiť aj čerstvé bylinky, ako majoránku, rozmarín, tymian, pažítku alebo medvedí cesnak. Keď máte radi pikantné chute, tak môžete pridať nasekané čerstvé čili papričky alebo aj čerstvé či nakladané jalapeño.
- Ochutené mäso/mäsá pomelieme na jemnejšom mlynčeku a necháme v chladničke odležať aspoň jednu hodinku. Je dôležité, keď z mäsom nepracujete, aby bolo v chlade. V teplom prostredí sa začnú uvoľňovať tuky z mäsa, ktoré budú chýbať pri grilovaní a klobásky nebudú tak šťavnaté, ale suché ako piliny.
- Plnili sme na Kitchenaid mlynčeku s prídavným nástavcom na klbásky.
- Jeden koniec čreva nasadíte na nástavec a spravte uzlík - aby mäso nevyšlo von.
- Necháme odležať, ideálne cez noc do druhého dňa.