Fotorecept: Plnené košíčky z tortilly
Pridané: 27.2.2014
Robili sme si s dcerou gyros a zvysili sa mi tortillly. Nechcela som ich zamrazovat, tak ma napadlo takto ich zuzitkovat. Boli chutovo vyborne, len manzel skonstatoval, ze pre neho je tam vela plnky a malo cesta:) . Vraj som to mala robit v tych chlebovych kosickoch ako v minule. Pointa vsak bola v tom, ze som potrebovala zuzitkovat zvysne tortilly:))). U nas taketo lakocikny su dost v kuzrze, takze nabuduce urcite dam menej plnky. Je to nenarocne na pripravu a rovnako aj na suroviny. Za par minut vycarujete skvelu mnamku, ktorou pohladite bruska nielen svojich najblizsich, ale aj necakenej navstevy.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Plnené šunkové rolky
Pridané: 21.9.2020
Vynikajúce na oslavy, párty alebo len tak ako pohostenie pre návštevu. Zvyčajne sa toto jedlo podávalo na svadbách ako predjedlo alebo na oslavy narodenín tiež ako predjedlo, ak je veľká hostina :) Ja šunkové rolky pripravujem na rôzne spôsoby, niekedy robím len šľahačku s chrenom a cukrárskym sáčkom naplním alebo, ako v tomto recepte, robím vajíčkovú nátierku s čerstvým chrenom. Je to vynikajúce jedlo s kúskom chrumkavého chleba. Autor: Jaja79
ZOBRAZIŤ RECEPT
Sendvič
Pridané: 17.5.2014
V minulom príspevku som sa zastrájal, že nechám doma vyzrieť hovädziu roštenku a ukážem šeckým, že jaké ja vím robiť stejky. Zámer sa podaril čiastočne, pretože v jedenásty deň (plán bol dva týždne) zretia som situáciu psychicky neuniesol a tretinu polkilového kusu mäsa obetoval na prípravu sendviča. Čo sa týka samotného zretia, po porade s mäsiarom som roštenku natrel olejom, vzduchotesne zabalil to potravinárskej fólie a uložil do dolného oddelenia v chladničke. Každý tretí deň som mäso skontroloval, osušil papierovou utierkou, natrel nanovo olejom a prebalil. Ani v jedenásty deň sa neobjavil nijaký podozrivý zápach, či iné znehodnotenie, tak som sa radostne pustil do príprav.
ZOBRAZIŤ RECEPT