Fotorecept| Celozrnné cookies

Fotorecept| Celozrnné cookies

Pridal: Martina Schmidtova, 10.7.2015

Kategorie: Sušienky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Podobný recept tu bol nedávno, ale dobrý keksík sa vždy hodí. Hlavne teraz keď detičky idú na výlety, školy v prírode, alebo tiež k vode, na pláž. Netopia sa v ruke, ak nemajú v sebe veľa čokolády, sú šikovné len tak do ruky a každý ich má rád. Tentokrát som ich celé pripravila z celozrnnej žitnej múky v bio kvalite. A chutili naozaj výborne. Cesto nie je také roztečené po upečení ako z hladkej múky . A ak ich spravíte ako ja, spolu s ovesnými vločkami, je to zdravé a chutné zároveň. Základný recept ( ten možete obmieňať - oriešky, čokoláda, múka a pod.)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 10.7.2015

Kategorie: Sušienky, Dezerty

SUROVINY

100 g (kvalitná)čokoláda
50 gvlašské orechy
50 glieskové orechy
200 gmaslo
200 ghnedý cukor
2 ksvajce
250 gcelozrnná hladká múka
1/2 ČL (Dr.Oetker)prášok do pešiva
125 govsené vločky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejte na 180°C.
  2. Tentokrát som cesto pripravovala vo foodprocessore, a tak som prakticky miešala všetko naraz, včetne orechov, vločiek a čokolády.
  3. Tú som nalámala na kocky. Začala som maslom a cukrom, potom som pridala vajíčka.
  4. Potom ostatné suroviny, vždy som len počkala kým sa všetko spojilo, oddelila som to špachtlou od okrajov a pokračovala.
  5. V prcessore to šlo krásne, nemusela som zvlášť sekať orehy alebo čokoládu. Výsledok bolo perfektné cesto na keksíky, nie príliš riedke ani príliš tuhé.
  6. Lyžičkou robte malé hrudky na plech, vidličkou ich zploštite a posypte orieškami, toto cesto sa veľmi nerozteká, tak nie je potreba robiť veľké medzery, ale pre istotu si na prvý plech dajte menej aby ste vedeli a nemali nakoniec jednu veľkú placku.
Kitcheniad plech nepotrebuje ani vymastiť ani vyložiť papierom :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť