FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

By 21. júla 2015

Po domácej pekárni som pokukovala už nejaký ten čas. Receptov na rôzne chlebíky či koláče som poprezerala nespočetne veľa. Keď sa naskytla príležitosť na testovanie pekárne od Gorenje (konkrétne typ BM 900 AL) až mi srdce podskočilo 🙂

S pekárňou sa pracuje veľmi dobre. Nie je hlučná a nádoby sú primerane veľké. Čo sa nádob týka, sú skutočne nepriľňavé a tak sa vám nestane, že pri vyklápaní koláča alebo chlebíka vám kúsok zostane prilepený vo vnútri nádoby.

Jednoduché ovládanie zvládne naozaj každý, pričom je každá funkcia podrobne vysvetlená v priloženom návode. Návod tiež obsahuje aj niekoľko receptov, ktoré určite vyskúšam a podelím sa s vami o výsledok.

Horšie to je už s jej veľkosťou, avšak šikovná gazdinka si nájde miesto ako ju uskladniť.

Ako prvý test som pripravila VideoRecept na Ražný chlebík, ktorý chutil naozaj super. Odporúčam ho vyskúšať každému. Od tohto momentu vám kupovaný ani na chuť nepôjde 🙂

Späť však ku koláčiku. Na prípravu tohto som sa inšpirovala od Ywettky a som naozaj rada, že som ho objavila aj na našom webe. Ywettka použila marhule a jej kombinácia bola určite vynikajúca. Tento koláčik je jednoduchý a dá sa povedať, že aj rýchly. Nemusíte pri ňom špiniť plech a zapínať rúru. Hlavne pri teplotách, ktoré momentálne stúpajú na tropických 35 °C sa asi nikomu veľmi nechce vyhrievať kuchyňu ešte viac.

Koláčik je vláčny, chutný a v teplých dňoch ho nebudete mať problém skonzumovať. Ja som použila broskyne, kľudne však môžete použiť ovocie podľa svojej chuti. Na ďalší krát vyskúšam čučoriedky alebo jahody.

 

gorenje lista

 

Ingredients

Instructions

Na prípravu FotoReceptu nám domácu pekáreň BM 900 AL poskytla spoločnosť Gorenje.

      1. Oddelíme bielka od žĺtkov.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárneFotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      3. Zašľaháme kryštálový cukor.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      4. Prišľaháme vlažnú vodu.
      5. A potom aj olej.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      6. Prišľaháme oddelené žĺtky.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      7. V osobitnej miske spolu zmiešame hladkú múku, citrónovú kôru a kypriaci prášok.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      8. Múčnu zmes primiešame do cesta.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárneFotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      9. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      10. Do jedného cesta primiešame holandské kakao.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      11. Do nádoby na pečenie nalejeme biele cesto, potom kakaové cesto (v nádobe nenechávame hnietiaci hák).FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
        FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      12. Broskyne očistíme od šupky a nakrájame na kocky.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      13. Nakrájané broskyne uložíme na cesto, niektoré zatlačíme do cesta.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      14. Nádobu s cestom vložíme do pekárne.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      15. Zapneme program 10 (BAKE) a čas 45 minút.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      16. Po uplynutí programu pomocou špajdle vyskúšame či je koláč upečený. Ak sa na špajdlu cesto ešte lepí nastavíme ešte 10 - 15 minút. Následne opäť vyskúšame, či je koláčik upečený.FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne
      17. Keď je koláč upečený, vyberieme nádobu z pekárne a koláč necháme chvíľu vychladnúť. Následne koláč vyklopíme a nakrájame na kocky.

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

 

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

 

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

 

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

 

FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

 

 

 


Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre FotoRecept | Broskyňový koláč z pekárne

  1. Ywett

    Katka, ďakujem za vyskúšanie receptu, krásne sa ti vydaril 🙂 Veľmi pekné aj fotky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *