Celozrnný cuketový chlebík

Recept Celozrnný cuketový chlebík

Pridal: Just Delicious, 31.7.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V záhradke sa nám tohto roku urodilo veľmi veľa cukiet. Bála som sa, aby ich nebolo málo, tak som ich nasadila pomerne dosť a teraz ich nestíham zbierať :) Priebežne ich strúham a zamrazujem, niečo rozdám a zvyšok sa snažím hneď spotrebovať. Tentokrát padla voľba na cuketový chlebík. Tento chlebík je vláčny, plný zdravých surovín, bez klasického cukru a napriek tomu je veľmi chutný. Ideálny na raňajky, desiatu do školy/práce, či olovrant. Mne veľmi chutí s kopčekom tvarohu. Chlebík si môžete pripraviť buď vo forme na biskupský chlebíček alebo aj na klasický veľký hlboký plech.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Just Delicious, 31.7.2015

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

1 a 1/2 šálky (mleté jemné, pomleté na múku)ovsené vločky
1 a 1/2 šálkyhladká špaldová múka
3 šálky (strúhaná na hrubom strúhadle)cuketa
3/4 šálky (ja som použila mix: vlašské, ľanové, slnečnicové, tekvicové)orechy
1/4 šálky (sušené)brusnice
3 ksvajce
60 mljavorový sirup
50 ml (rozpustený)kokosový olej
štipkasoľ
2 KLškorica
1 KLperníkové korenie
1 KLsóda jedlá
1 KLprášok do pečiva
1 KLvanilková aróma
z 1 kusucitrónová kôra
z 1/2 kusucitrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo väčšej miske si zmiešame všetky suché suroviny: pomleté ovsené vločky, špaldovú múku, soľ, škoricu, perníkové korenie, jedlú sódu a prášok do pečiva.
  2. V druhej miske metličkou vyšľaháme celé vajíčka s javorovým sirupom.
  3. Pridáme vanilkovú arómu, citrónovú šťavu a rozpustený kokosový olej. Premiešame.
  4. Nastrúhame si cuketu zbavenú jadierok na hrubšom strúhadle (ako na jabĺčka) a pridáme k nej kôru z citróna.
  5. K nastrúhanej cukete pridáme vaječnú zmes, premiešame, nasekané orechy, brusnice a na záver vsypeme suchú zmes.
  6. Všetko dobre premiešame.
  7. Zmes vylejeme do pripravenej formy na biskupský chlebíček, vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 50 minút na 170-180 °C.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť